Rainbow Rowell - jön az Eleanor és Park magyarul

augusztus 08, 2014
A szokásostól eltérően most külön számolok be egy új könyv érkezéséről. 
Tavaly angolul olvastam RR YA könyvét, az Eleanor és Parkot, ma kaptam a hírt, hogy októberben a Scolar Kiadó megjelenteti magyarul is!

Megjelenik: 2014. október 9., 3250 Ft, Scolar Kiadó
"Park Sheridan tökéletesen kigondolta. Ha senki sem látja, senki sem fogja zavarni sem. Ha láthatatlanná tud válni, mindenki békén hagyja majd. Eleanor Douglas akkor sem lenne képes eltűnni, ha megpróbálná. Minden túl sok rajta – őrült vörös haja, fantasztikus ruhái, a szokatlan bolondságok, amik elhagyják a száját. Mikor Eleanor feltűnik Park iskolabuszán, a fiú nem tudja eldönteni, hogy bátor-e, vagy kész öngyilkosság, amit csinál… De képtelen kiverni a fejéből a hozzá hasonlóan örök kívülálló lányt.Két rossz csillagzat alatt született fiatal története, akik elég okosak, hogy tudják, az első szerelem szinte sohasem tart örökké, de elég bátrak és elszántak, hogy mégis megpróbálják.„Ebben a szexi, okos és gyengéd történetben a punk rock és az igaz szerelem lüktet. Az olvasók el fognak ájulni az Eleanor és Parktól.”  (Gayle Forman, New York Times bestseller szerző)The New York Times bestsellerLegfontosabb elismerései:Legjobb ifjúsági regények egyike, 2013 (The New York Times)Best of 2013 (Publishers Weekly)Amazon Top 10, 2013Legjobb ifjúsági regény, 2013 (Goodreads, közönségszavazás)Best Book 2013 (School Library Journal)„A tinik közötti barátság ábrázolása hiteles és felkavaró. [...] Kötelező olvasmány azoknak, akik imádják a szeszélyes szerelmes történeteket vagy a nyolcvanas évek popkultúráját.” (School Library Journal)"
A könyv adatlapja a kiadó oldalán.
Már molyon is fenn van.


A szerzőről:

Napjainkban Rainbow Rowell Amerika egyik legismertebb és legelismertebb ifjúsági regényszerzőjévé vált. Első regénye, az Attachments 2011-ben jelent meg, majd 2013-ban két új kötete is az olvasók kezébe került, az Eleanos & Park és a Fangirl. Mind a kettő rövid idő alatt népszerűvé vált a fiatalok körében. A szerző mindig olyanokról ír, akiknek be nem áll a szájuk, akik néha úgy érzik becsavarodnak. És szerelmesek lesznek. Az írónő Nebraskában él férjével és két gyermekével. Az Eleanor és Park filmjogát a DreamWorks megvásárolta, terveik szerint 2015-ben elkezdik a forgatást.
A dán Boho Dancer nevű együttes egy kedves dalban örökítette meg Eleanor és Park szerelmének történetét. (A dal ide kattintva hallgatható meg)

Az írónő blogja, facebook oldala.

(Tervben van a nálam a többi könyvének elolvasása, a Fangirlt elkezdtem már, de valahogy félbemaradt, Nikkincs írt már a Attachmentsről, ez is tetszik :D)

4 megjegyzés:

  1. Én ennek a könyvnek úgy örülök! :) Annyira szerettem angolul, hogy kell ez nekem magyarul is, legalább azokkal is el tudom olvastatni, akiknek rajongtam róla és nem tudnak angolul. Tök jó, hogy felfigyelt rá a Scolar és remélem, hogy jön majd a többi RR-regény is ezután :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, ugye? :) Jó lenne ha olvashatnánk a többit is magyarul, tumblrön annyiszor jön szembe vele, csak lusta vagyok angolul nekiállni meg túl sok más is van a várólistámon :)

      Törlés
  2. Ó, tök jó! Bár... pont a borítói miatt tűntek fel RR könyvei, és ez.. nem tetszik :D De mindegy, nekem a Scolar mindig is egy kicsit furcsa kiadónak tűnt :D Örülök neki a megjelenésnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Érdekes a borító, nekem is jobban bejön az eredeti (az a sárgás hátterű), szerintem én is elolvasom majd (megbizonyosodom, hogy nem értettem félre semmit :D)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.