Nyári olvasmánytervek

Pár napja gondolkoztam, hogy csinálok egy listát hogy mit 'kellene' elolvasnom nyáron, Katacita megelőzött a bejegyzéssel, így az ő mintájára én is megalkottam a nyári várólistámat. (Bár ez lesz az első évem, amikor munkával töltöm a nyarat is, no de sebaj, épp ezért kell jól beosztanom az időmet :D). Ezen kívül persze olvasni fogom a reciket, a könyvhét terméseit (jajj előre fáj a kezem a sok könyvtől amit hazahurcolok szombaton :D), meg az új könyveimet + persze haladok az idei várólistacsökkentéssel (azt hiszem idén végre be tudom fejezni).
weheartit
 • Gabriel García Márquez - Száz év magány - A szerelem kolera idején óta szerettem volna tőle olvasni, ez a könyv tetszett Amadeának is ezért már jó ideje fenn van a listámon.
 • Margaret Mitchell - Elfújta a szél - egy másik klasszikus, amit szinte mindenki szeretett, ezért vagyok rá kíváncsi, másrészt szeretem a 'déli' Amerikát (de hülyén hangzik, na de értitek)
 • Robert Merle - Védett férfiak - alapmű szintén, egy közös olvasás keretében jó lenne végezni vele július végéig :) Merlétől még nem olvastam semmit, de már szemeztem a Francia históriával, meg a Mesterségem a halállal.
 • Stefan Zweig - A tegnap világa - megnéztem pár napja a Grand Budapest Hotelt, és utánaolvasva tudtam meg, hogy ez a könyv inspirálhatta Wes Andersont (a film rendezője), Zweigtől szintén nem olvastam még.
 • Kondor Vilmos - Budapest noir - ezzel is már régóta szemezek, az egyik kedvenc helyszínemen és korszakomban játszódik, Nikkincs is szerette, kell. :)
Nektek van hasonló listátok a nyárra? :)

Megjegyzések

 1. Nekem is van ilyen listám, lehet, hogy én is megírom majd, bár általában áthúzom a saját listámat is :) A Száz év magány nálam várólistacsökkentős, mivel a Szerelem kolera idejént imádtam, remélem, hogy ebben sem fogok csalódni.
  Ú, Védett férfiak - az egyik legnagyobb kedvencem :) Jók Merle könyvei, csak ajánlani tudom Neked is.
  Klassz az új design! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na elő vele! :)
   Na akkor bízom benne, hogy nekem is bejön a VF :) Kösziiii!

   Törlés
 2. Nekem a tavalyi nyaram volt az első, amit végigdolgoztam, rohadtul utáltam:D Eddig se rajongtam a kánikuláért, de ilyenkor különösen idegesítő Balaton-parti gyöngyöző sörös képeket látni facebookon, miközben te egy gép előtt ülsz egész nap (jó esetben klimatizált helyiségben:))
  A Budapest Noir tényleg nagyon jó, bár szerintem inkább őszi-téli könyv, elég hideg van benne. A Védett férfiakat nagyon szerettem, remélem, neked is tetszeni fog. Márquezre még nem bírtam rászánni magam, pedig illene olvasni valamit tőle.
  Akkor Elfújta a szélre fel! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem az a szerencsém, hogy ide alig süt be a nap (év többi részében nem jó, mert hideg meg sötét van) :D
   A BN-et szerintem a végére hagyom, mert az érdekel a legkevésbé a listáról, lehet h átcsúszik majd őszre és akkor pont jó lesz.
   Bizony hajrá Elfújta a széllel! Majd a filmet is meg akarom nézni, egyik bnőm nagyon szereti :)

   Törlés
 3. :)) Kicsit más a Száz év magány, mint a Kolera, de sztem tetszeni fog neked is.
  Jé, a Zweig kivételével mindent olvastam a listáról, micsoda ritka öröm.:D
  Nekem nincs listám, mert elég rapszodikus vagyok. Még van két recim, két könyvtárim és sok várólistacsökkentőm, meg jön majd Az arany cimbalom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kíváncsi vagyok rá, illene ehhez a fülledt időhöz nem?
   Ügyes :)
   Huh én is belegondoltam: szombaton 4! recivel fogok hazajönni (a tervek szerint), plusz még két könyvet biztos megveszek és még viszem az új Grecsó könyvet is dedikáltatni :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)