Papp Diána - Téli fagyi

Felemás a kapcsolatom az írónő könyveivel, egyrészt mindig kíváncsi vagyok rá, mert a magyar chicklit írók között még az ő könyvei tűnnek a legjobbnak, másrészt többször csalódva tettem le a könyveit. A legjobban az eddig olvasott három könyve közül a második, a Bodza Bisztró tetszett a legjobban, bár ez sem tökéletes. A könyvek színvonala váltakozó, bugyuták néhol, és túúúl rövidek (az ára meg pofátlan, de erről a kiadó tehet).
A legfrissebb könyve Téli fagyi; az elején úgy éreztem már fejlődött az előzőekhez képest és tényleg tetszeni fog, de sajnos nem így lett...

A történet főszereplője Judit, egy igazi gazdag, pesti kirakatfeleség, aki próbálja tökéletesen ellátni az anyai, és otthonteremtő feladatait, férjére viszont már nincs energiája/kedve évek óta. Nem csoda, hogy a férfi félrejárogat és szakítanak. Judit felcuccolja a három gyereket, és beköltözik bohém húgához a kis albérletbe. Lábra tud-e állni Judit? Mihez kezd nulla munkatapasztalattal, és három gyerekkel?

Több szempontból sem tudtam azonosulni és megkedvelni Juditot - puccos kis élete volt, nem dolgozott egy napot sem, a férje tartotta el. Tudom, persze a gyereknevelés meg a háztartás vezetése se egyszerű, de manapság ezt a nők többsége mellékesen is elvégzi. 
Olyan volt az egész könyv, mintha egy női magazinban olvastam volna egy sztorit, csak fel volt pumpálva a történet több száz oldalra. Mérgesen tettem le a könyvet, hogy ezért adtunk ki pénzt? Ideig óráig kikapcsolt, olyan volt mint valami csipsz az agyamnak, de tudtam, hogy 'nem tesz jót'. Egyszerűen nem volt semmi értelmes üzenete számomra. Talán annyi, hogy ne várjam, hogy eltart egy férfi, mert abból csak a pofáraesés van. Nem lehet manapság ezt a újkori gazdag, eltartott feleség szerepet játszani...(mert Judit pont ilyen volt).
Sajnálom, hogy csalódnom kellett a könyvben, nem mondom hogy van akinek nem tud kikapcsolódást okozni, de engem elég rossz pillanatban talált meg, vagy már teljesen meguntam a hasonló chickliteket. 
Ami megmelengette a szívemet, a lányok apja és a tapolcai ház - idilli volt itt a környezet, (ebbe is bele tudnék kötni persze, elég giccses is volt). Na jó itt hagyom abba ...

2/5

Kiadó: Bookline Könyvek
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 272
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"A harmincas évei végét taposó Judit élete irigylésre méltó. Jóképű férj, három gyerek, anyagi gondokról nem is hallott, de még rettenetes főnök sem igyekszik pokollá tenni az életét. Ám az idillnek egyszer csak vége szakad, amikor váratlanul elhagyja a férje, Bálint egy fiatalabb nő miatt. Egyetlen támasza szingli húga, Virág lesz, aki ugyan már régóta vágyott családra, de valahogy nem úgy képzelte, hogy a nővére bútorozik be az albérletébe a gyerekekkel. Hogyan tudja rendezni életét az elhagyott feleség? Párra talál-e a bohókás fiatal lány? Kiderül a Téli fagyiból."

1 megjegyzés:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.