A pontozásokról

január 24, 2014
Pár napja jutott eszembe, hogy felül kéne vizsgálnom a pontozási rendszerem, mert szinte csak 4-5öst adok a könyvekre. Ez jelentheti azt is, hogy jól megválogatom mit olvasok, de néha túl lágyszívű vagyok (?). 
Érdekes, hogy Üstökös is most írt erről egy bejegyzést, ezért egy kis körbeposztként én is írok erről és tudatosítom magamban az új rendszer szükségességét.
link
Maradok az 1-5-ig pontozásnál, ezt szoktam meg, meg molyon is így megy:

  • Szóval az 5-ösbe most már csak tényleg a hibátlan, nagy kedvencek kerülnek be,
  • 4-es a tényleg jó könyv, pár hibával,
  • 3-as amiben több idegesítő dolog is volt, de összességében élvezhető (most két Papp Diána könyvet fokoztam le erre a szintre).
  • 2-es és 1-es hmm ilyen talán még nem is volt (ja de a 'Szürke' :D) - ezek a majdnem olvashatatlan és olvashatatlan kategória.
Ti hogyan pontoztok? Van értelme szerintetek pontozni a könyveket?
(Bevallom én szeretem látni, mert lustaságból néha csak a bejegyzés végére tekerek, hogy érdemes-e foglalkozni egy könyvvel.)

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon is van értelme, mert néha én sem bírom kivárni, és gyorsan előre meglesem a végeredményt, mint a Vermes könyvbeszámolódnál is, amit most olvasok :)
    A Téli meséért pedig egy külön nagy ölelést küldök, tegnap kezdtem bele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na remélem tetszeni fog ez Vérmes könyv :D (bocs nem hagyhattam ki ezt a béna viccet)
      Na Téli meséhez meg kitartás kell, vagyis kicsit elrettent a hossza - tegnap este is csak verseket olvasni volt agyam, de ma előveszem, mert már többen kíváncsiak vagytok rá, hát nekem is végeznem kell vele :))

      Törlés
  2. Ezen én is szoktam gondolkodni :) Nekem főleg ott van a kérdőjel a saját pontozásomban, hogy két eltérő stílusú könyvre ugyanazt a pontszámot adom, mert annyira tetszett, de mondjuk a két könyvet abszolút nem lehet összehasonlítani ... Lehet, hogy nem is kellene pontozni, ha már írunk a könyvről, abból úgyis kiérződik, hogy mennyire tetszett v. mennyire nem, nem igaz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen és is szoktam agyalni, pl Agatha Raisin könyveknél, mert olyan kis rövidek, meg egyszerűek és 'ők' is 4-5 pontosak sokszor, mint a legjobb írók könyvei (most kapásból Joanne Harris ugrott be), de valahogy meg mégis jó a pontozás. (Jaj de örülök ilyenkor, amikor írtok és lehet elmélkedni ;))

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.