Szösszenetek

december 19, 2013
Néha meg szoktalak örvendeztetni Titeket személyesebb bejegyzésekkel is - ez is ilyen lesz, vááárj, azért ajánlok könyveket is, ne fuss el! :D

A decembert (hálistenvégrevalahára) munkában töltöttem, egyre jobban szeretem a helyet, egyre több embert is ismerek és hosszabb időszakra is szeretnék ott maradni..


Olvasgatni ezért kicsit kevesebb időm volt, de azért belefért néhány karácsonyi olvasmány (Diótörő, Fekete István karácsonyi novellái), most pedig A.S.Byatt monstrum bölcsészkrimijével küzdök (annyira azért mert rossz, csak bele kell merülni :)).

Idén már nem kell mennem dolgozni, így van időm olvasni (sookat) és rákészülni az ünnepekre (már majdnem minden ajándék megvan :D), és az új évre (ebben F.Lívia 2014-es inspirációs-elmélkedős naplója segít, amit majd hétvégén kitöltök :)).

Ma reggel az Alexandra decemberi Könyvjelzőjét böngésztem és feljegyzek itt néhány könyvet, ami érdekesnek tűnik (már megjelentek).
 
Amit majd egyszer elolvasnék, látókörtágítás-képpen (igyekszem kiszakadni kicsit jövőre a megszokott angolszász irodalom berkeiből)

  • Dmitry Glukhovsky - Orosz népellenes mesék - érdekes, hogy idegen nyelven először magyarul jelent meg ez a könyv. Az írótól nem olvastam semmit még (nem is ismertem), de nem csoda, mert a keményvonalas sci-fi nem az én világom, de ez a scifisített novellák a mostani Oroszo.-ról érdekesnek tűnik.

  • Elif Shafak - Becsület - nem vonz a Kelet társadalma (finoman szólva nem bírja a gyomrom a nőket elnyomó társadalmi berendezkedéseket), de épp ezért mert még nem olvastam török írótől, és Elif egy török nő, érdekesnek tűnik ez a könyv.





  • Karen Mack · Jennifer Kaufman - Freud szeretője - olyan népszerűek a híres emberek magánéletében vájkáló romantikus regények (pl.: A párizsi feleség, vagy Hemingway lánya, stb), nem feltételenül a mustread kategória, de érdekes lehet az életrajzi vonatkozások miatt.

Ami még érdekel: 
Pierrot és Gábor Endre új könyve a Magister M (remélem ez majd jobban fog tetszeni, mint a sorozat második része)

2 megjegyzés:

  1. Elif Safaktól ajánlom Az isztambuli fattyút, igaz, elég régen olvastam, de akkor nagyon tetszett, a modern Isztambulban játszódik, főleg nőkről szól, nagyon jó stílusban.
    Pihizz sokat a szünetben, most januárig neked is láblógatás?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, felrakom akkor ezt a könyvet is a várólistámra! :) Igyekszem, igen jan.2-án kezdek - neked is jó pihenést ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.