Gail Carriger Blameless – Szégyentelen

A Napernyő Protektorátus harmadik részére egy évet kellett várnom, de a második könyv végén közölt részlet alapján tudtam mire számíthatok nagyjából.
Alexia terhes lett, Lord Maccont elkapja az agybaj, mert azt hiszi a felesége megcsalta, így kedvenc lélektelenünk visszaköltik néhány hétre 'szerető' családjához. Közben több furcsa eset is történik és Alexia végül útra kel Európába, hogy bizonyítékot szerezzen az itáliai templomosoktól, hogy tényleg a férje gyermekét hordja a szíve alatt.
A fülszöveg sok eseményről lerántja a leplet, ennél több szinte nem is nagyon történt a regényben. A menekülés volt a hangsúlyos Alexiával a középpontban, a másik történetszál pedig Lyall professzorra koncentrált, aki a falka ügyei mellett az eltűnt Lord Akeldalma után is nyomoz és még ennél nagyobb problémák is a nyakába szakadtak...
Nem élveztem annyira ezt a részt, pedig sok minden történt, néhány szereplőt jobban megismertünk, mégis én is úgy rohantam végig a könyvön, mint Alexia fél Európán. A humor még mindig jó, főleg Lord Macoon részeges megjegyzésein derültem legjobban. A következő könyvre kíváncsi vagyok persze (ez lesz az utolsó - Heartless), vajon milyen lesz az új kis szereplő? :)
4/5
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013
Sorozat: Napernyő Protektorátus 3.
Eredeti cím: Blameless
Oldalszám: 356
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Viktória királynő elbocsátja Alexiát az árnyékkormányból, és az egyetlen személy, aki bármiféle magyarázattal szolgálhatna – Lord Akeldama – váratlanul elhagyja a várost. Mindennek tetejébe Alexiára gyilkos gépkaticák támadnak, jelezve (ahogy azt csak a katicák képesek), hogy immár London minden vámpírja igencsak érdekelt Lady Maccon meglehetősen alapos halálában.Mindeközben Lord Maccon szeszben pácolja magát, Lyall professzor pedig kétségbeesetten igyekszik összefogni a Woolsey-falkát. Alexia végül elmenekül Angliából, és meg sem áll Itáliáig, hogy megkeresse a titokzatos templomosokat; csak ők tudnak eleget a természeten túliakról ahhoz, hogy feltárják előtte növekvő mértékben terhes állapotának titkait. Csakhogy ők még a vámpíroknál is rosszabbak lehetnek – és pestót hordanak maguknál."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.