2013 összegzés

december 30, 2013
Ahogy minden évben, idén is gyártok egy ilyen bejegyzést, szeretem áttekinteni könyves szempontból az évet, és ötleteket meríteni a következőre.

Szokásos statisztika

Olvasott könyvek száma: 116
  • ebből e-book: 33
  • ebből angolul: 3. Tavaly megfogadtam, hogy olvasni fogok angolul is, mindhárom könyv YA kategóriába tartozott (nyelvileg ezek könnyebbek), az abszolút kedvenc Rainbow Rowell lett, akitől még mindenképp fogok jövőre is olvasni!
  • ebből hangoskönyv: 6 (főleg Rejtő Jenők) :)

Beszerzett könyveim: 55
  • Csere: 13 Rengeteget cseréltem idén, sok olyan könyv (12 db) is volt, amit tovább is adtam valakinek. Jövőre viszont lecsökkentem az ilyen cseréket, mert anyagilag jobban jövök ki, ha visszairatkozom a könyvtárba! :D (és sajnos a posta is okozott néhány kellemetlen meglepetést az utóbbi hónapokban...)
  • Rukkola: 9 (ebből kettőt öcsinek szereztem)
  • Könyvtárból: 6 (elég gyér :D)

A blogról

Mivel google úgy döntött megszünteti a rendszeres feliratkozók funkciót (87 fővel zártam! :)) így átváltottam a Bloglovinra, ahol egyszerűen lehet követni blogokat, nagyon hasznos oldal ;)

110 könyvről írtam és 205 bejegyzés született összesen.

Idén értem el a legmagasabb látogatottságot - januárban (majdnem 7000es oldalmegjelenítés) novemberben (8000es!).

Újdonság a blogban: a Szép versek rovat és az Akcióvadász. Ritkábban jelentkeztem a Könyves-filmessel, de januárban megint szeretnék egy teljes éves áttekintő posztot, hogy mire érdemes majd figyelni :)

Várólistacsökkentés - sajnos idén se sikerült teljesítenem, de csak három könyv maradt olvasatlanul és sikerként könyvelem el, hogy több kötelező irodalmat (amit néhány éve gyűjtögettem össze) végre kiolvastam. Jövőre is indulok, de alternatív listával megkönnyítenem a dolgomat :D

2013 legjobbjai, és csalódásai

Legjobb kiadó: tavalyi listámhoz hasonlóan még mindig az 'új' kiadók (Ad Astra, Maxim) és a K.U.K. Kiadó
Legjobb könyvek: nemrég egy molyos kihívásra már összeszedtem egy polcra 2013 top10 könyvét, íme:
A Felhőatlasz filmként is nagy élmény volt, Cserna-Szabó könyvre is nagyon kíváncsi voltam, a Lenyűgöző teremtmények sorozat a 'pozitív' csalódás (ez oximoron, de mindegy) kategória, Tóth Krisztina prózájával elfogult vagyok, a Hajóbontók remek ifjúsági disztópia, Az eltört teáspohár különleges történet és imádom a borítóját (ennél külön örülök, hogy nem csak ebookban olvastam), a Polaroidok tumblrön fertőzött meg és már alig vártam, hogy újra kiadják, az Eleanor és Park egy keserédes YA, a Párizsi feleség nemrossz, de most nem is értem magamat miért nem a Vándorünnepet raktam fel helyette..., na mindegy, a Pasi a szomszéd sír mellől szintén az egyedi, furcsa története miatt fogott meg. (ez egy nagyon hosszú mondat lett, énkérekelnézést :D)

Lejobb sorozat: M.C.Beaton Agatha Raisin sorozata

Újdonság - versek - kösz tumblr! :D Elindul a Szép versek rovat, megismertem Fodor Ákos, Simon Márton, Závada Péter verseit, és tumblrön követek néhány 'amatőrt', akik remek haikukat írnak :)


Magyar irodalomról:
Még mindig favorit Cserna-Szabó, Tóth Krisztina, Grecsó (új könyvet-új könyvet!), a fent említett költők, Kőrösit továbbra is szeretem és nem győzöm ajánlani. Örülök, hogy a Márai életmű új köntösben és új kötetekkel lát napvilágot (a cenzúrázatlan Egy polgár!!).

weheartit

Tervek jövőre

- visszairatkozni a könyvtárba, kevesebb könyvet venni és cserélgetni
- Várólistacsökkentés 2014 természetesen :D
- néhány hete fogalmazódott meg bennem, hogy ki kéne szakadnom az angolszász írók bűvköréből - szeretnék olvasni finn, török, stb-stb nemzetiségű írók könyveit is (találtam is ide vágó molyos kihívást is)
- olvasni még angolul (Beautiful Redemptiont pl. be kéne fejezni, vagy Rainbow Rowell, John Greentől is olvasnék még)
- lesz egy könyves bloggeres kezdeményezés amiben részt veszek, már alakulnak a dolgok, nemsokára írok is róla ;)

3 megjegyzés:

  1. Tényleg vicces, hogy amit te a csalódásokhoz tettél (Nyarak könyve, A mennyország fogságában), azt én a legkedvesebbekhez, a Felhőatlasz esetében meg pont fordítva:)
    Kicsit irigyellek a versek és a magyar irodalom iránti szeretetedért, ezekkel még nem nagyon sikerült megbarátkoznom. Szerintem a versekkel nem is fogok, bár a Polaroidok eléggé érdekel.
    Szuper könyveket kívánok neked 2014-re, meg persze minden egyéb jót :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony érdekes lett ez a könyves szeretem-nem szeretem lista :D
      Engem is inkább a rövidebb versek, főleg a haikuk érdekelnek - nincs türelmem v kedvem a hosszabbakhoz, de ezek amiket SM is ír nagyon jók!
      Köszönöm, és tumblr helyett itt reagálok - mindenképp szólok hátha összehozhatunk egy könyvmolytalálkát! :D

      Törlés
    2. Okéés, szívesen körbevezetlek a városban :D Meg vannak ám még kedves győri molyok :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.