Körbeposzt - sorozatmánia

november 01, 2013
Pupilla írt pár napja egy hosszabb bejegyzést a kedvenc sorozatairól, megtetszett az ötlet - így összeszedtem az eddig olvasott könyvsorozataimat. (A jobb hasábban is találtok néhányat - minibannerekként ;) ).


A sorozatmániáról - régen (kb 5-6 éve), még nagyon bele tudtam feledkezni egy-egy könyvbe és kétségbeesetten vártam az új részeket. Ma már nincs így, mert egyrészt annyi más könyvet olvashatok, meg annyi új sorozat jelenik meg, hogy már nem tudom átadni magam annyira a rajongásnak. 
Nem tudok már úgy belefeledkezni egy képzelt világba, mint mondjuk a Harry Potter esetén. [Amikor a dög lassú betárcsázós netemmel rengeteg képet lementegettem a gépemre, fanoldalakat olvastam a netezésre engedélyezett rövidke időmből. Előtte meg füzetekben gyűjtögettem az újságokban megjelent cikkeket, képeket (fanoldal béta verziója :D).] 

Nem fujjogok, ha egy olvasott könyvről megtudom, hogy ez is sorozat, ha tetszik folytatom, ha nem -félreteszem. Most már türelmesen várok a folytatásokra, annál a néhány könyvnél, amit megszerettem - ha meg nagyon hiányzik a világa, már bátran nekikezdek in english :D

Jöjjön a LISTA :D

Befejezett

 
Amiket már többször említettem: a kamaszkorom 'szentháromsága', vagyis a nagy kedvenceim, amikre nem sajnáltam a pénzt: Harry PotterGyűrűk Ura - eddig még nem írtam a trilógia könyveiről, nem is ártana újra olvasnom ezeket a könyvet. A hobbitról viszont már írtam; Vámpírkrónikák - Anne Rice vámpíros sorozata is hasonlóan a GYU-hoz újraolvasásra vár.

Újabb kedvenceim, amiket az utóbbi 5-6 évben ismertem meg:
Twilight-saga: bizony engem is elcsábított a gyémántos testű vámpírkolónia és az élhetetlen Bella kalandjai :D Szintén vámpíros, de humoros sorozat Christopher Moore Love storyja.
A Vörös pöttyös sorozatból több kedvencem is lett: Gemma Doyle trilógia, Shiver

Joanne Harris Csokoládé trilógiája - az első rész régi kedvencem volt (a film először persze :D).

Klasszikus szépirodalmat is olvastam ám :D Louisa May Alcott Kisasszonyokja még 3 könyvben folytatódik, ezeket be is szereztem és ki olvastam, sajnos csak a 2. részről írtam eddig.

Rejtő Jenő Piszkos Fred történeteit hangoskönyvként hallgattam, és imádtam majdnem minden részét :)

Amik nem tudták nálam felülmúlni az első részeket (nem volt a folytatások se rosszak, de nem kaptak 5 pontot): Az éhezők viadalaAz orosz szerető trilógia.

Folyamatban


a, nagyon várom a következő részt:

Gail Carriger Napernyő protektorátusa most talán az egyetlen, aminek nagyon várom a következő részét magyarul.
Amy Kathleen Ryan űrutazós YA könyve, a Ragyogás nagyon tetszett - egyelőre nincs hír a magyar folytatásról :(
Baráth Katalin Dávid Veron kalandjai

Bridget Jones naplója, régi kedvenc ez is, idén jelent meg a harmadik rész - Lobonál már olvastam róla, egy korábbi cikk miatt meg már megtudtam egy fontos momentumát, de várom, hogy magyarul olvashassam.

Zafón lenyűgöző misztikus-könyves sorozata az Elfeledett könyvek temetője is folyamatban van, a negyedik rész még nem jelent meg magyarul, szóval türelmesen várom ezt is.

Carol McLeary Nellie Bly kalandjai is idei kedvenc, készítettem kihívást is a molyon a sorozat első két részéhez - minél többen olvassuk és vesszük meg, annál esélyesebb, hogy megjelenhessen a következő rész magyarul ;)

b, majd ha lesz időm folytatom
Dan Brown Robert Langdon prof. kalandjairól szóló sorozat régi kedvencem, nemrég jelent meg a 4. rész, az Inferno - ebbe belekezdtem, de egyelőre félretettem.

Stieg L. A millenium trilógia - még tavaly decemberben kezdtem el, a filmadaptációk és egy szakcikk megírása miatt, de idő hiányában félbehagytam az első részt. Pedig kíváncsi vagyok erre a sorozatra is.

True Blood - ez egy régóta húzódó sorozat, most döbbentem rá, hogy két éve nem olvastam el a következő részt. Ebből is látszik, hogy nem tudott már 10 rész után sok újat nyújtani :(

Lenyűgöző teremtmények - idén kezdtem bele, meglepő módon beszippantott a világa, pedig a tipikus YA-fantasy vonalt követi. Az utolsó részt angolul kezdtem el olvasni, de egy időre félretettem, majd kiderül befejezem-e mielőtt magyarul is megjelenne.

Agatha Raisin kalandjai - szintén idén kezdtem el, már a 10. résznél járok, nem ülök tűkön az új részek megjelenése előtt, de előbb-utóbb mindig elolvasom :)

Philip Pullmann - Az Úr sötét anyagai - már csak a 3.részt kéne elolvasnom, de már olyan régen kezdtem el, hogy muszáj lenne újraolvasnom az első kettőt, ezért is halogatom :D

Nora Roberts - A három nővér szigete - szintén a 3. van már csak vissza, majd-majd :)

Magyar könyvek közül Pierrot és Szélesi Sándor Jumurdzsák gyűrűje nagy kedvencem lett, de a folytatás csalódás volt, nem tudom folytatják a Jonathan Hunt kalandokat - lehet, hogy adok majd adok még egy esélyt nekik. Idén rukkoltam magától az írójától egy utazós-misztikus magyar regényt, Az aranypárducok ébredését, elvileg ennek is készül a folytatása, amire kíváncsi vagyok.
Nyáry Krisztián irodalmi 'bulvárkönyvének' az Így szerettek őknek nemrég jelent meg a 2. része...meg lehet lepni vele, egész nyugodtan :D

Félbehagyott


L. J. Smith Vámpírnaplók sorozata 1. 2 rész - inkább a tv-sorozat, mondjuk már egy-két évada fokozatosan halódik az is, csak néhány szereplő miatt nézem. A könyv változat inkább csalódás volt, ezért sem folytattam.

Szingli fejvadászt is a filmadaptáció miatt kezdtem el, az első négy, magyarul is megjelent könyvet olvastam, egyelőre nem érzek késztetést a további részek beszerzésére - nem volt rossz az első négy könyv, majd talán még előveszem - angolul persze, mert még nincs fordítás.

Rob Thurman Éjvilága tetszett, de annyira nem az én világom volt, pedig nagy volt az összefogás, hogy megjelenhessen a 2. rész!

A Castle sorozat fiktív könyveinél is elég volt az első rész.

Csak az első részt olvastam - kérdőjeles

vagyis nem tudom még folytassam-e őket, vagy még kilátásban sincs a következő rész:

4 megjegyzés:

  1. PuPillánál is élvezettel olvastam ezt a posztot, nálad is jó volt látni, hogy miket olvastál, olvasol, sőt ilyenkor jövök rá én is, hogy tényleg ez is sorozat, meg az is sorozat, és olvastam én is, pedig azt hittem, hogy kevés sorozatot olvasok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett - nekem is jó volt összeszedni miket is olvasok - mi felejtős :) Egyre több a sorozat! :D

      Törlés
  2. Jaj de jó kis poszt lett, és úgy örülök, hogy végülis miattam, vagyis az enyém miatt írtad meg! :) :*
    És persze nekem is volt néhány homlokracsapós pillanatom, hiszem Joanne Harris az egyik kedvenc íróm, mégsem jutott eszembe a Csokoládé trilógia tőle... - pótolni fogom a posztomba! De például a Piszkos Fred sem mint sorozat volt az emlékezetemben. A Jumurdzsák gyűrűje várólistás, tavaly karácsonyra kaptam (vagy tavalyelőtt, jó ég!), és a Szingli fejvadász is érdekelne, bár nincs meg. Sőt, még talán a Joanne Fluke féle sütis krimik is, az is most jutott csak eszembe, wááá :) a sorozatok szaporítják itten egymást. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :))
      Hát a Piszkos Fred szigorúan véve talán nem is sorozat, csak reklámozni szerettem volna, mert annyira jók azokat a könyvek (is). :) Jumurdzsák gy.je nekem nagy élmény volt, főleg miután Egerbe utaztam tavaly és láthattam élőben egy-két helyszínt :)
      Szingli f. egyszerű kis sorozat, pihentető olvasmány és jó pasi is van benne ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.