Okostelefon és az olvasás

november 27, 2013

A facebookon böngészve jött szembe a helyi könyvtár (BDMK), bejegyzése, hogy már okostelefonokról, egy  program segítségével elérhető a katalógusuk. Igaz most épp nem vagyok beiratkozva, de jövőre több okból is visszairatkozom, így biztos ki fogom használni ezt a programot, addig is elfér a telefonon :)


"Mától elektronikus katalógusunk okos telefonokon és tableteken is hozzáférhető. Feltétele a Mobilibri nevű alkalmazás telepítése és az alkalmazással az itt látható QR kód beolvasása. A mobil alkalmazás lehetővé teszi bárki számára a katalógusban való egyszerű és összetett, továbbá az ISBN alapú keresést. A könyvtár nyitvatartási információi ugyancsak lekérdezhetők. Beiratkozott olvasóink személyes adataikról is tájékozódhatnak (lejárati határidők, kintlévőségek), és műveleteket (előjegyzést vagy hosszabbítást) végezhetnek."


A másik könyves alkalmazás, ami egyik molytag fejlesztése a Könyvkereső. Meacska készítette androidos rendszerekre, és a moly adatbázisát használva könnyen-gyorsan le lehet csekkolni a könyveket (értékelés, idézetek), ami könyvesboltban ácsorgás és hezitálás közben nagy segítség lehet, hogy szükségünk van-e az adott könyvre :)

Még van egy program, amit angol nyelvű könyvek olvasásánál használok: míly meglepő - Angol szótár. A nevével ellentétben van benne német nyelvű adatbázis is, nagyon egyszerű, könnyen használható program, amiben rengeteg szó megvan.

Persze van még rengteg ebook olvasós program, láttam Micimackó appot is, amiben a mese olvasható magyarul, Libri is készített már appot, amivel elvileg lehet keresni a kínálatukban (miből-mennyi van készleten, boltok elérhetőségével, térképpel).
Ti használtok hasonló programokat? 

2 megjegyzés:

  1. Nekem e-könyv olvasó appom volt, de amióta megvan a kindle, azt letöröltem. Ez a katalógusos app tök jó, a mi könyvtárunknak is kéne egy... még jó, hogy appfejlesztő cégnél dolgozom, lehet ajánlani kéne magunkat.:)
    Az Ulpius-házét pl mi csináltuk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem most lesz több könyvtárnak is (legalábbis konferencia volt róla: http://infovilag.hu/hir-26271-okostelefon_konyvtarban.html).
      Na hát akkor tessék ajánlani :) Nem is tudtam, hogy van az Ulpiusnak is, rákeresek majd ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.