Kiss Angéla - Dominika, csak oda

Három éve olvastam először Kiss Angéla első könyvét, a félig önéletrajzi elemekből dolgozó London, csak odát. Pár éve még lelkesen olvasgattam Angéle blogját (sajnos már nem elérhető), ott a részletekben feltett történetekből már megismertem Erikkel való házasságuk történetét - ebben a könyvben mellékszereplő lesz az első regényből megismert páros.

A könyv első oldalain meg is voltam zavarodva, aztán rájöttem az elbeszélő Molly, egy volt modell, író, aki egy menő cégnél dolgozik. Viszont boldogtalan, a házassága, a múltja miatt. Egy nap úgy dönt otthagy mindent, és felszáll a Dominikába induló repülőgépre. 'Szerencsétlenségére' a friss házasok: Angéla és Erik is ezzel a géppel indulnak nászútra. Molly nagyon barátságtalan, és merev, van ebből több gondja. Vicces volt olvasni, hogy az írónő hogyan figurázza ki saját magát (Angéla magáról mintázta Mrs.Kisst) Molly szemén keresztül :)
Bahia Principe, San Juan (valódi helyszín) forrás

A történet sablonos, ám roppant szórakoztató - megismerjük Dominikát is, van itt szerelmi szál is, és Molly teljes szemléletváltáson esik át. A végét kicsit összecsapottnak éreztem (az utolsó fejezeteket), de összességében tetszett és szerintem jobb, mint néhány agyonreklámozott chick lit könyv.
Ebben a borongós időben, pedig külön jó volt odaképzelnem magam is a paradicsomi tengerpartokra :)

4/5

Indítottam molyon kihívást is Angéla könyveihez, hogy fellendítsem az olvasottságát :D

Ahogy olvastam a könyvek facebook oldalán 2014 februárjára várhatjuk a következő könyvet:

"Sokszor kérdezitek, mikor jelenik meg az új könyvem.Jelentem, most már szinte majdnem biztos a Valentine`s Day 2014. Hogy miért pont Bálint-nap? A szerelem miatt. Akik pedig LONDONba szerelmesek, azoknak is van egy jó hírem: a történet Londonban kezdődik. Aztán főhőseink Londonon kívül megjárják Budapestet is, meg a Mennyországot és a Poklot is. Hogy mi lesz a vége? Még mi sem tudjuk...
(azért "mi", mert nem egyedül írom a regényt, hanem Gaál Viktor író-pszichológus-satöbbi barátommal) Mit szóltok hozzá?"


Kiadó: Jószöveg Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 269
Ár: 2990 Ft (Könyvudvar 290 Ft!)
Borító: 4/5 (hátsó borítón megint Comic Sans - neee :D)

Angéla, forrás
Fülszöveg:
"A stílus ugyanaz – szemtelenül fiatalos, fiatalosan szemtelen, kalandosan romantikus, romantikusan kalandos –, az elbeszélő más. Kiss Angéla megírta a London csak oda folytatását, ám csavart rajta egyet: az első regényből megismert, immár férjezett Miss Kiss visszatér, nem kevés kalamajkát okozva a neves, ám roppantul életunt brit bestseller író, az egykori modell, Molly életében. Pompás tájak, izzó szerelmek, nagy áskálódások. Irány: Dominika csak oda!"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.