Anne Rice hírmorzsák

október 15, 2013
 Ma a molyon vettem észre, hogy a Dáin Kiadó 'visszatért' és egy újabb Anne Rice könyvet olvashatunk magyarul: ez az Angyalok ideje (Angel time), ami egy újabb természetfeletti sorozat első része (A szeráfok éneke).
Megjelent: 2013. október 9, 3990 Ft, Dáin 2000 Kiadó 
"A sétáló halott, a Lélektelen, Toby O'Dare az alvilág rettegett, könyörtelen ítéletvégrehajtója. Álarcok és álnevek mögött, láthatatlanul rejtőzködve járja az orgyilkosok lidércnyomásos és végtelenül magányos útjait, várva a következő megbiztatás mesterétől, az Igaz Embertől. Egy nap azonban rendkívüli esemény zúzza össze üres és kietlen életét; találkozik egy misztikus idegennel – egy angyallal, a Szeráffal. Az angyal egy megbízatást – Szent Küldetést ajánl fel neki, amihez olyan távolra kell utaznia, mint még senkinek előtte.
O'Dare megkezdi utazását a megváltásért, a küldetést halálos veszélyen, álmokért és hősökért. Amerre jár, útját hűség és árulás, önzetlenség és szerelem kíséri."
Engem ez az újabb sorozat nem érdekel, viszont újra feltámadt bennem a vágy, hogy elolvassam végre a Mayfair boszorkányok élete sorozat köteteit, és a blogban már említett The wolf giftet (amit valószínűleg angolul kell majd olvasnom, mert még mindig nincs hír a magyar fordításról).

'Megismerkedésem története' az írónő könyveivel:

Az egyik könyvéből készült filmet láttam még általános iskolásként, az Interjú a vámpírral egyből megfogott - igaz nem csak engem, barátnőimmel napokig tárgyaltuk a film eseményeit :)
Tizenévesen kezdtem el a könyveit olvasni: Vámpírkrónikákat szépen lassan összegyűjtöttem, többször is elolvastam,  igaz több helyen korhatáros részek vannak benne. Főleg azt szerettem benne, hogy a történelem szerves részei a könyveinek, akár tanulhatok is belőlük és persze izgalmas volt halhatatlan lényekről olvasni, akik végignézhették a korok változásait.
A sorozat végére már eléggé megváltozott az író, sok vallásos témát hozott be, ezeket nem szerettem (főleg a Memnonch a sátán nem tetszett). A kedvenc szereplőm persze Lestat volt, és a sorozat második része volt a kedvencem. 

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.