Barangolás - Nantucket

augusztus 28, 2013
Most olvasom Elin Hilderbrand könyvét, A szigetet, ami Nantucket melletti Tuckernuck szigeten játszódik. Ahogy keresgéltem képeket a környékről, megfogott a varázsa, szóval újabb hellyel bővült az utazási bakancslistám :)



"Nantucket: sziget, county és város Massachusetts É.-amerikai államban. A sziget és county az állam DK-i végében van 116 km2 ter., (1890) 3268 lak. Az egykor háromszögalaku sziget Ny-i végében 4 apró szigetté (Swyle, Tuckernuck, Gravel és Muskeget) tördelődött. N. főhelye a sziget É-i oldalán épült; egykoron hires volt a cethalászata." forrás


"Tuckernuck szigetén csak magántulajdonban lévő nyári lakok vannak, kb 35 házról van szó, a legrégibb a 18. század közepén épült. A szigeten nincsenek rendes utak, és közművek sincsenek bevezetve. Az elektromos áramot gázüzemű generátorok és napelemek szolgáltatják. A vizet kutakból nyerik, és szintén gázüzemű generátorokkal melegítik fel. Autók nem nagyon vannak, főleg golfkocsikkal közlekednek a szigeten." (nyersfordítás tőlem a wikipediáról)



Ha valaki el akar menekülni a civilizáció elől ez a tökéletes hely :) Se internet, se térerő, se tévé - csak a természet, az emberek társasága és persze ideális olvasgatni is! Egy hetet szívesen eltöltenék itt, ha milliomos lennék :)

Képek a Pinterestről ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.