Robert Langdon prof. kalandjai folytatódnak!

március 02, 2013
Nemrég bukkantam a GABO Kiadó oldalán a hírre, hogy Dan Brown folytatja a Robert Langdon professzor könyveket. A sorozat eddig három kötetet ért meg: 1. Angyalok és démonok, 2. A Da Vinci kód, 3. Az elveszett jelkép.

Az első részt még a legjobb barátnémtól kaptam 2003 környékén, a cím alapján választott (akkor tartott a vámpírtörténetek iránti nagy rajongásom - szigorúan Anne Rice könyveire korlátozva :), kicsit félrevezette a cím, de neki köszönhetem, hogy megismertem ezt a sorozatot. Odáig voltam az első két részért, és a film is elnyerte a tetszésemet. Kíváncsi vagyok az újabb kalandokra, az ismertető ígéretesnek tűnik :)

A 4. rész Inferno címmel május 14-én jelenik majd meg külföldön, talán ősszel magyarul is olvashatjuk :)

"A könyvben ismét Robert Langdon, A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok és Az elveszett jelkép főszereplője nyomoz. A szerző egy tévéműsorban megjegyezte, hogy „Európában, egész pontosan Firenzében játszódik a történet, a legkáprázatosabb helyen, amit valaha láttam”.

A Transworld Kiadó sajtóközleménye valamivel többet árul el: a könyv a „történelem egyik legmaradandóbb és legrejtélyesebb irodalmi mesterműve” körül forog. Az Amazon nem sokkal a bejelentés után belistázta a könyvet, amely szerint „Olaszország szívében a harvardi szimbólumszakértő professzor, Robert Langdon alászáll egy félelmetes világba, amelynek központjában a történelem egyik legmaradandóbb és legrejtélyesebb irodalmi mesterműve, Dante Pokla áll“.

Dante Isteni színjátéka 1308 és 1321 között készült elbeszélő költemény. A műben Dantét Vergiliusz kalauzolja végig a Poklon (Inferno), a Purgatóriumon (Purgatorio) és a Paradicsomon (Paradiso). Az olasz Dante Társaság szerint Dante eredeti kézirata nem maradt fenn, noha létezik mintegy 825 kézirat, amelyek a későbbi kiadásokból származnak. Az 1472-ben (az első nyomtatott kiadás megjelenésének évében) eredetileg kinyomtatott 300 példányból 14 maradt fenn.

Langdon a firenzei környezetben száll harcba dermesztő ellenfelével, és viaskodik egy szellemes rejtvénnyel, amelynek révén a klasszikus művészet, a titkos átjárók és a futurisztikus tudomány világában találja magát. A főhős Dante komor hangulatú elbeszélő költeményét alapul véve fut versenyt az idővel, hogy megtalálja a válaszokat, és eldöntse, kiben bízhat – mielőtt a világ jóvátehetetlenül megváltozik.
Az olvasókat arra szólították fel, hogy vegyenek részt a könyv címének kiderítésében, és a Facebookon vagy a Twitteren posztolják ki, hogy ők is segítettek a leleplezésben. Miután elegendő számú olvasó küldte be javaslatát, napvilágra került az új cím. Ha valaki nem olvasta az író egyetlen könyvét sem, ebből akkor is sejtheti, hogy a népszerű szerző imádja a saját rejtvényeit." forrás

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.