M. C. Beaton - Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Az előző rész vége már előrevetítette Agatha újabb kalandját és lehetséges problémáit. Na ennek a résznek az elején, ami el tud romlani önjelölt nyomozónőnk életében az el is romlik...Már vártam, hogy mikor lesz belőle fő gyanúsított egy gyilkossági ügyben - hát most.

James Laceyvel való házassága meghiúsul, amikor beállít az elhunytnak hitt férj, Jimmy Raisin...Gondoltam, hogy valamelyik részben előkerül Jimmyt, csak hogy ne legyen egyszerű Agathánk élete. A falubeliek furcsa szemmel néznek rá, hisz bigámiát készült elkövetni, a házát ráadásul eladta egy mogorva nőnek, Mrs. Hardynak, aki persze nem hajlandó visszaadni. Agatha így férj nélkül, lakás nélkül áll, ráadásul Jimmyt meggyilkolják pont azon a reggelen amikor összefut vele...
De pár oldallal később, amikor már kezdenénk kétségbeesni, hogy A. élete teljesen kilátástalan, megjelenik James, és felajánlja a házát és újra nyomozásba lendülnek. Jimmy Raisin múltját igyekeznek felderíteni, ellátogatnak egy egészségfarmra, Londonba, ám a megoldás forrása közelebb van mint gondolnák...
"A középkorú agglegények bizony bonyolult fajzatok. Szegény Agatha." 
J. és A. kapcsolata ismét baráti, A. szerelme is elszállt. Mondjuk már az esküvő előtt bizonytalan volt szegény, mert Jamesről nem tudott mindent, a férfi hallgatag volt és nem lehetett vele bensőségesen beszélgetni, A. nem is érezte jól magát az ő otthonában olyan pedáns volt.
Talán jobb is, ha barátok maradnak.
"– Szeretsz te engem, James? – Elveszlek, nem? – Igen, tudom, James, de soha nem beszélünk róla, hogy mit érzünk egymás iránt. Úgy érzem, többet kéne kommunikálnunk. – Megint Oprah Winfreyt néztél. Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem, Agatha. Nem szívesen beszélek az érzéseimről, és nem is látom szükségét." 
"James nagyon különös figura. Mintha kis rekeszekben tárolná a lelkét. A romantikus Agatha rekeszre szorosan rázárta az ajtót, a baráti Agatha rekesz ajtaja viszont nyitva áll. Ez is jobb a semminél, vagy te szenvedsz miatta?" 
A nyomozási szál nekem megint kissé kusza volt, sok volt a szereplő, és a zsarolási szál sem volt annyira kidolgozva. A humort is hiányoltam - igaz elég sok rossz dolog történt Agathával, de csak egy-két mondaton mosolyogtam.
"– Viola! – kurjantotta Fred. Voilàt akart mondani, amolyan mágikus nyelvnek vélve a franciát. Kinyitotta az ajtót, majd lógó orral visszacsapta, és odamormogott valamit az iskolásoknak. A doboz újból forogni kezdett. Fred újból Violát kiáltott, és kinyitotta az ajtót. Mrs. Hardy még mindig sehol. Bizonyára ez is része a mutatványnak, gondolta a közönség, ahogy Fred vörös képpel, verítékezve átkutatta a dobozt. – A macskámat se találná meg – kiabálta be Mrs. Boggle. – Nem csoda, hogy nem találja a nőt. Maga még a saját fejit se találja, Fred." 
De a 'magánéleti' oldala tetszett, Billről és Royról is szívesen olvastam. Viszont most meg vagyok lőve, mert nincs meg a következő két rész! :D

4/5

 ezt a banner most készítettem Gretty ötletén felbuzdulva.
Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím: Agatha Raisin and the murderous marriage
Sorozat: Agatha Raisin 5.
Oldalszám: 286
Ár: 3500 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Agatha és James Lacey esküvője napján ragyogó az idő, kitisztul az ég. Ám sokkal helyénvalóbbak lennének az előző napi viharfelhők, hiszen megjelenik Agatha rég halottnak hitt első férje, Jimmy Raisin, hogy megakadályozza Agathát abban, hogy bigámiát kövessen el. Az ezt követő felfordulásban Agatha megpróbálja a nagyon is élő és emlékeinél kétszer rondább férjet megfojtani. A kínos helyzetbe hozott James felbontja az eljegyzést. Így amikor másnap Jimmyt holtan találják, Agatha és James lesznek az első számú gyanúsítottak. Közösen kell felgöngyölíteniük az ügyet, hogy tisztázhassák magukat. De vajon az újbóli közeledésük – a sors iróniája, hogy a nyomozás során férjnek és feleségnek adják ki magukat – elég lesz-e, hogy Agatha ismét rabul ejtse James szívét?"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.