Friss könyvek - Február (bővítve)


Cserna-Szabó András - Szíved helyén épül már a Halálcsillag 
Megjelenik: 2013. 02.14.., 3490 Ft, Magvető
"Emlék Bundás egy nyugodtnak induló vasárnap délután kedvenc férfimagazinjából arról értesül, hogy a szerelem kialakulásáért a feniletilamin nevű hormon a felelős, s hogy pontosan hétféle szerelem létezik. Mire a cikk végére ér, már tajtékzik a dühtől, és ordít: micsoda hazugság, hiszen csakis egyféle van, ,,az elvakult, buta, üres szerelem, ami csak szenvedély és csak rabság. A többi habkönnyű neurózis, polgári házasság, semmi egyéb." Az már az élet humorérzékét dicséri, hogy ebben a pillanatban megcsörren a telefonja, és éppen az a nő keresi, aki elhagyta, és akinek az emlékétől nem tud szabadulni. A regény a vak szenvedélyek karneválja. A fekete szerelem végigsöpör a budapesti Király utcán, Kolozsváron, Pécsen, az adriai tengerparton. Nemet változtató macsó, japán karddal hadonászó írósztár, bánatevésbe menekülő mizantróp apa, transzvesztita szerelemdémon és persze a westernt író főhős kergeti a boldogság kék madarát, vagy ahogy a könyv fogalmazza újra a toposzt: a szerelem pöttyös lasztiját. Mindeközben a Vadnyugaton is zajlik az élet: ármány és szerelem, bűn és bűnhődés, árulás és bosszú. A legendás Mocskos Tizenegyek Bandája az enyészeté lesz, kőkemény gengszterszívek törnek ripityára, de azért Blacklord messze földön híres kuplerájának (Eldorádó Kéjház) szalonjában minden hajnalban felcsendül a Szamár-induló..."
Cserna-Szabótól a kedvenc könyvem a Puszibolt, a fülszöveget elnézve ez is hasonlóan szórakoztató és eszement történet lesz :) Kell!

Az Ad Astra kiadó is belehúzott, két könyvük is megjelenik a hónap végén:

Lauren Beukes - Moxyland
Megjelenik: 2013. 02. 25, 2990 Ft, Ad Astra

"Vágod, mi folyik a világban? Azt hiszed, tudod, kié a valódi hatalom? Rohadtul fogalmad sincs róla. A Moxyland véresen hiteles thriller a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról. Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő celebek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe. Kendra, egy művészeti iskoláról kibukott fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől, amelynek dolgozik; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok, amikkel pénzért játszik, sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat... Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt-vel - kerül, amibe kerül."

Greg Egan - Diaszpóra
Megjelenik: 2013. 02. 28, 3490 Ft, Ad Astra 

"Íme, az árva! Olyan világba született, amely nem is valódi. Digitális lény, akit elmemagból növesztettek, semleges nemű, virtuális polgár szondák, műholdak és szerverek végtelen hálózatában, mely átszövi az egész Naprendszert a külső bolygóktól a Nap háborgó felszínéig. A XXI. századi Introdus óta az emberiség drasztikus változásokat eszközölt önmagán. A legtöbben a halhatatlanságot választották, csatlakoztak a poliszokhoz, tudatos szoftverekké váltak. Mások a gleiznerlét mellett döntöttek: eldobható, felújítható robottestekbe költözve nem vesztették el a kapcsolatot az erők és a súrlódás fizikai világával. Sokan közülük végleg elhagyták a Naprendszert fúziós meghajtású űrhajóikkal. És vannak, akik a végsőkig kitartanak. Ők a Föld sarában és dzsungeleiben hátramaradt húsvérek: egyesek álommajmokká sorvadtak, mások a tengerben lubickolnak vagy a levegőben repdesnek, a statikusok és a hídverők pedig élhető emberi sorsot próbálnak kovácsolni maguknak. A polgárok gondtalan nyugalmának azonban egy csapásra vége szakad, amikor egy nem várt katasztrófa éri a húsvéreket, mely arra enged következtetni, hogy a poliszok jövőjét a természet törvényeinek fittyet hányó, bizarr asztrofizikai folyamatok fenyegetik. Így hát az árva polgárok és húsvér menekültek egy csoportjával karöltve nyomába ered a tudásnak, amely egyedül szavatolhatja a biztonságukat..."

Stephanie Barron - Jane Austen nyomoz 2. rész - A titokzatos tiszteletes
Megjelenik: 2013. 02. 28, 3300 Ft, I.P.C. Könyvek

"Jane és családja kellemes pihenésben reménykedve a tengerpartra utazik. Épp úton vannak, amikor szörnyű vihar kerekedik, és a kocsijuk felborul. Ennek a balesetnek köszönhetően találkoznak a titokzatos Mr. Geoffrey Sidmouthszal. Ki lehet ez az öntörvényű, a társadalmi elvárásokra fittyet hányó férfi? Jane szívesen nyomozna egy kicsit a gyanúsan viselkedő úriember és angyali szépségű társa, Mademoiselle LeFevre után, ám egyik nap olyasmi történik, ami még inkább felkelti a kíváncsiságát. Miért akasztanak fel egy halászt a parton, és mit jelent a fehér liliom a bitófa tövében? És ki lehet a hírhedt Tiszteletes, akiről az emberek csak suttognak, de akiről senki sem sejti, hogy kicsoda? Az írónő egyre több mindent megtud "az éjszaka munkásai"-ról, ugyanakkor egyre jobban össze is zavarodik. Fényt kell derítenie egy újabb gyilkosságra, és le kell lepleznie a Tiszteletest még akkor is, ha netán kiderülne, hogy az illető azonos azzal férfival, aki időközben rabul ejtette a szívét. "Méltó az elődjéhez - ez a könyv kész gyönyörűség." (Publishers Weekly)"  
Még az első részt sem olvastam, de kíváncsi vagyok rájuk és Csenga is jókat írt Az udvarház rejtélyéről :)

Kati Marton - Párizs - Szerelemeim története
Megjelenik: 2013. 02. 28, 2990 Ft, Corvina Kiadó

"A magyar származású amerikai újságíró Kati Marton új könyve műfaja szerint memoár, angol alcíme szerint "love story", valójában szerelmi vallomás, szerelmeinek története. Fordulatokban gazdag életének szinte minden fontos eseménye Párizshoz kötődik: itt járt egyetemre 1968-ban, itt szövődött romantikus kapcsolata első nagy szerelmével, gyermekei apjával, Peter Jenningsszel, a közismert amerikai tévés újságíróval, válása után itt alakult barátsága mély és tartós szerelemmé későbbi férjével, Richard Holbrooke amerikai diplomatával. Holbrooke halála után ebben a számára egyszerre idegen és varázslatosan otthonos városban küzd a veszteség fájdalmával és keresi a veszteség utáni élet lehetőségét. Regényszerűen izgalmas könyve megejtően személyes korrajz, a ma már történelminek minősülő események sűrűjében élő újságíró, író és diplomatafeleség hiteles "tudósítása" diáklázadásról, háborúkról, ismert és kevésbé ismert közszereplőkről, a világpolitika hétköznapjairól."
Megfogott a borítója, meg Párizs! :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.