Papp Diána - Szerdán habcsók

Még a tavaszi könyvmegjelenésekkor figyeltem fel erre a könyvre. A borító persze egyből megfogott, olyan cuki (Keszeg Ágnes munkája, az ő illusztrációival sok magazinban találkozhatunk). Akkor még nem foglalkoztam ki az írója, igazából csak tegnap, amikor megkaparintottam a könyvtárból, néztem meg a kis biográfiát. Papp Diána újságíró, dolgozott a Népszavánál, majd a Joynál, most pedig a Nők Lapja vezető szerkesztője. Ezekből is látszik, hogy tisztában van vele mi kell a nőknek :) Szerelmek, sütik, önmegvalósítás...

Főszereplőnk Békési Eszter épp a regény kezdetén válik el angol férjétől, és eléggé össze van törve. Új albérletbe költözik és próbálja megtalálni önmagát a 10, párkapcsolatban töltött év után. Megismerjük húgát, aki egy cukrászdát üzemeltet, néhány barátját (a kedvencem Piroska volt a humoros és támogató levelei miatt). Eszter szép lassan kilábal a válás okozta helyzetéből, ismerkedik, és új életcélt talál...

Nagyon tetszett, hogy aktuális a történet - Eszter gasztroblogger, megjelenik a facebook is. A receptek is tetszettek, amiket beleszőtt a történetbe, bár egyik másik elég bonyolult nekem (mivel még nem tudok sütni-főzni :D).
A történet nem hosszú, és ez helyenként zavart is - pl. a francia-olasz útról még sokkal többet írhatott volna a  szerző, a Balázzsal együtt töltött időről szintén. A párbeszédek néhol olyan esetlenek, vagy erőltettettek voltak, nem életszerűek. A folytonos 'testvérem'-ezés szintén furcsa volt...


Összességében jó kis könyv, főleg ha egyes részleteket jobban kidolgozott volna.

A 30-40-es korosztálynak ideális, akik átélhetik/átélhették Eszter problémáit (válás, munkahelyváltás) - nekem ez a terület még idegen.

3/5

Kiadó: XXI. Század Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 263
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5
Fülszöveg:
„Három hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot.” Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán habcsók története egy fiatal nőről, aki egy nagy pofon után megpróbál talpra állni, és elhinni, hogy nincs olyan, hogy soha többé. Papp Diána újságíró, a Nők Lapja vezető-szerkesztője első regényében receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez…

Megjegyzések