Könyves-filmes - Július

július 07, 2012
A július elég szegényes a rovat szempontjából - csak két filmet találtam, ami könyvadaptáció, de ezek annak nem lesznek újak, aki 'ügyes' és szereti feliratosan nézni a filmeket ... :)

Bel-Ami - A szépfiú
 A mozikban - július 5-től
"Georges Duroy fiatal, jóképű, nagyon ambíciózus fiatalember. Leszerelt katonaként egy huszadrangú párizsi újságnál kap állást, s mivel nagyon rossz anyagi körülmények között él, bármit megtesz a kiugrásért. Külseje és sármja ellenállhatatlanná teszi - bárkit kihasznál, hogy a társadalmi ranglétrán egyre feljebb kerüljön. Törtetését három állandó partnere segíti. Az egymásról eleinte mit sem sejtő hölgyek végül az 1890-es évek egyik legsikeresebb férfijává emelik Georges-ot. A kezdetben kellemesnek ígérkező erotikus kalandok a férfi gátlástalansága révén egyre veszélyesebbekké válnak. Míg a nők csak a Szépfiúként emlegetik, a férjeknek ő lesz a legfőbb ellenség."


Sleeping beauty
A mozikban - július 5-től

"Az egyetemista Lucy csendes nemtörődömségben éli mindennapjait. Egyetlen célja, hogy kifizesse a lakása bérleti díját, szexuális kapcsolatai semmit sem jelentenek számára. Ezért is vállalja a hétköznapinak semmiképpen sem mondható lehetőséget: hogy Csipkerózsikaként idős férfiak szexuális játékszereként, önmagáról órákon át mit sem tudva létezzen. A kábítószer hatása alatt töltött órák lassan mindennapjai részévé válnak. Ahogy egyre gyakrabban fekszik bele luxuslakosztályának gyönyörű ágyába, úgy válik egyre erősebbé benne a vágy, hogy megtudja, mi történik vele, mialatt alszik."


Végezetül két filmes hír:
Július 6-án befejeződött A hobbit forgatása, a mozi dec. 13-án kerül nálunk a mozikba, a világpremier Új-Zélandon lesz (hol máshol? :D), ott már november 28-án vetíteni fogják. Én már nagyon várom, mert a könyv is az egyik kedvencem, és az előzetes, és a nemrég érkezett néhány kép is meggyőzött ;)


Az Keira Knightley féle Anna Karenina is idén ősszel-télen (nálunk 2013. január 13.) kerül a mozikba, nemrég ehhez jött ki egy új - gyönyörű - poszter.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.