Könyves-filmes - Július 02

július 21, 2012
Egy újabb bejegyzéssel jelentkezem a Könyves-filmes rovatban, mivel pár hete egy igazi 'gyöngyszemre' akadtam :) Egy BBC-s minisorozatról van, amiket mellesleg imádok (több Jane Austen-es, és klasszikus angol regény feldolgozását megnézhetjük ilyen formában).
A legújabb kedvencem Elizabeth Gaskell Cranford c. regényének 7 részes változata. A regény több címmel (és fordításban) is megjelent magyarul: A kisváros, Egy orvos akit üldöznek a nők, Cranford - Egy orvos vallomásai. (Az utolsó van a kívánságlistámon, mivel ez a legfrissebb kiadás, talán a fordítás is ennél lesz a legjobb :)).


Mr Harrison (Simon Woods)
a cranfordi hölgyek álma :D
A sorozatról, és a könyv cselekményéről röviden annyit lehet elmondani, hogy egy angliai kisvárosban, Cranfordban játszódik, ahol az emberek szeretik a hagyományaikat. Ám egy új, fiatal - és jóképű - orvos érkezik a városba, hogy felkavarja az állóvizet. Sok félreértés, nagyszerű humoros jelenetek váltják egymást, a nagyon is tragikus eseményekkel. Nem idilli ez a hely, még ha annak is tűnik a sok aranyos, humoros esemény miatt, több haláleset is elszomorítja a városka lakóit.

A szívembe lopta magát már a helyszín, a kor (1800-as évek közepe) és a cselekmény miatt is, ráadásul sok kedvenc sorozatomból (Upstairs, downstairs, Downton Abbey) és filmemből (Harry Potter) ismert angol színészek szerepelnek benne. 
Csak néhány név: Judi Dench, Jim Carter és Michelle Dockery (Downton Abbey), Tom Hiddlestone (Loki!), Michael Gambon (Dumbledore), Imelda Stauton (Umbridge! :D) és még biztos jó néhányukat kifelejtettem :D


A sorozat nálam 5/5, és már nagyon rátenném a kezem a könyvre is :D

2 megjegyzés:

  1. Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet ezzel a bejegyzéseddel! Igazán! :) Kíváncsi is lennék erre a filmre... Magyarul nézted? Hogy tudnám megszerezni?
    Nekem Elisabeth Gaskelltől az Észak és Dél a nagy kedvencem, de nem maradhat el mellőle az Édesek és Mostohák sem. Ezeket BBC-s filmben láttam, de szeretném könyvben is megszerezni őket, és elolvasni. :)
    üdv: Noni :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Örülök, hogy elérte a célját a bejegyzés :)
    Nem, feliratosan néztem - (http://www.hosszupuskasub.com/sorozatok.php, ezen az oldalon van hozzá felirat)
    Az írónőtől még csak a Cranfordot, és a Phillist olvastam, az Észak és dél-t én is csak BBC-s sorozatban láttam, de nekem is a várólistámon van a könyv. (Az Édesek és mostohákra rákeresek, még nem láttam :))

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.