Friss könyvek - Őszi megjelenések



Még alig kezdődött el a nyár, de máris az ősszel megjelenő könyvekre vetettem szemet :)
(A listát szerintem még nyár végéig bővíteni fogom, de íme eddig ezt a két-három könyvet néztem ki magamnak).

Carlos Ruiz Zafón - A mennyország fogságában
Várható megjelenés: 2012. 10. 15., 4000 Ft

Erről már írtam, de még mindig nem jelent meg - a bline szerint októberre már megjelenik.

Az eredeti borító
Joanne Harris - Csokoládés barack
Várható megjelenés: 2012. 11. 15, 4000 Ft
"A Csokoládé és a Csokoládécipő után a trilógia várva várt harmadik kötete! Vianne Rocher-t egy másvilágról érkezett levél Lansquenet-be, a dél-franciaországi kisvárosba vezeti, ahol nyolc éve csokoládéboltot nyitott. Minden képzeletet felülmúl, amit ott talál: fekete fátylas nők, fűszerek illata, borsmenta tea és a Saint-Jerôme templom karcsú, csontszínű tornya – egy ezüst félholddal a tetején… Nem csak az észak-afrikai bevándorlók hoztak nagy változásokat a kis közösség életébe. Reynaud atya, Vianne hajdani riválisa kegyvesztett lett és veszélyben az élete. Lehet, hogy csak Vianne képes megmenteni? „Joanne Harris illatokban és ízekben gazdag, lebilincselő szerelmi története egy elragadó világba kalauzolja az olvasót.” – Sunday Times „A Csokoládéhoz hasonlóan, ez a könyv is igazi csemege. Minden oldalát átitatják az illatok, színek és ízek anélkül, hogy túlcsordulna. A szavak elragadóak, a varázslat természetes és magától értetődő, hiszen a varázslat vagy a vallás nem más, mint az emberi lélek megértésének képessége. A Csokoládé és barack Harris csodálatos visszatérése.” – Literary Review"
Borító egyelőre még nincs, de már nagyon várom ezt a könyvet, mert Joanne összes könyvét szerettem :D

Az alábbi két könyv a Maxim Kiadónál jelenik majd meg, akiket eddig főleg a tankönyveikről lehetett ismerni. Örülök, hogy megtartották az eredeti borítókat :)

 Alice Hoffman - Galambok őrizői
Várható megjelenés: 2012. 10. 18., 4000 Ft
"Az időszámításunk előtti hetvenedik évben kilencszáz zsidónak hónapokig sikerült feltartóztatnia a római seregeket a júdeai sivatagban, Maszadában. Az ókori történész, Josephus szerint két nő és öt gyerek élte túl a rómaiak mészárlását. Ez a történelmi esemény adja a hátterét négy különleges, érzékeny nő lenyűgöző történetének, akik mind más úton érkeztek Maszadába. Yael édesanyja szülés közben életét vesztette, amit az apja soha nem tudott megbocsátani. Revka, a néhai pék felesége végignézte, ahogy a római katonák brutálisan meggyilkolják a lányát, ráhagyva unokáit, akik a szörnyűségek hatására megnémultak. Aziza egy harcos lánya, akit fiúként neveltek fel, rettenthetetlen lovas és ügyes mesterlövész. Shirah az ősi mágia és gyógyítás mestere, hátborzongatóan éleselméjű, erős asszony. Miközben a rómaiak egyre közelebb érnek, négy rendkívüli, bátor nő élete kereszteződik az ostrom kétségbeesett napjaiban. Valamennyien galambtartók és valamennyien titoktartók - kik ők, honnan jöttek, ki nemzette őket és kiket szerettek. Alice Hoffman a New York Times bestseller szerzője, eddig négy regénye jelent meg magyarul. A Galambok őrizői különleges alkotás. Az írónő a markáns karaktereket új, tőle szokatlan helyszínnel ötvözi - a gyönyörű nyelvezet és a könnyed, elringató történet azonban a régi. Finom mágikus utalások színezik szokatlan asszociációkkal fűszerezve, így az olvasók bátran szabadjára engedhetik a képzeletüket."
Alice Hoffman könyveinek elég sanyarú sorsa van hazánkban, eddig csak négy jelent meg, és azok is több kiadónál és sokáig úgy tűnt senki nem akarja kiadni a többi könyvét, pedig már írt jó néhányat. Örülök, hogy ez a kiadó megadja ezt a molyoknak :)
Előzetes:
 


Jay Asher, Carolyn Mackler - Kezünkben a jövőnk 
Várható megjelenés: 2012. 09. 18., 3500 Ft
"1996-ban járunk. Josh és Emma világéletükben szomszédok voltak, és a legjobb barátok is. Azonban tavaly novemberben minden megváltozott közöttük, amikor Josh családja postán megkapta az Amerikai Online Cég (AOL) CD-jét, és az édesanyja átküldte Emmához, hogy a lány feltölthesse az anyagot az új számítógépére. Amint bejelentkeznek, automatikusan a Facebook oldalára lépnek be - csakhogy a Facebookot még fel sem találták! Legnagyobb döbbenetükre feltárul előttük a tizenöt évvel későbbi életük. Később valahányszor újra ránéznek a profiljukra, azt látják, hogy a jövőjük is megváltozik. Miközben az életükben bekövetkező eseményeket próbálják feldolgozni, kénytelenek szembenézni azzal, mit csinálnak jól és rosszul - a jövőben. A nagy sikerű Tizenhárom okom volt... szerzőjének új regénye a Facebook nélküli világba kalauzol vissza, és bebizonyítja, hogy minden döntésünk hatással van az életünkre. Facebook-függőknek kötelező olvasmány!"
Nem vagyok FB függő, de érdekesnek tűnik ez a könyv is :)
Előzetes:

2 megjegyzés:

  1. ajj, Dóri! ez most mind felkerült a listámra :D remélem, a harris könyv azzal a borítóval jön, amit kiadtál. hoffmannél szinte sikítottam :D ashernek meg örülök, mert nemrég olvastam ki a 13 okom volt... könyvét, és láttam, hogy azon kívül csak ez van neki :) köszi a híreket! :)

    VálaszTörlés
  2. Hehe :)) Örülök, hogy hasznosnak bizonyult :)
    nekem is nagyon tetszik ez a borító és remélem nem csúszik a megjelenés! Amúgy Joannetól még a Rúnajelek folytatása is várható, a Runelights! Kíváncsi vagyok az is mikor lesz kapható!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.