Friss könyvek - Április

Szintén egy új rovat első bejegyzését olvashatjátok. Már korábban is írtam néha új megjelenésekről, ezt most rendszeressé teszem - havonta írok majd a következő hónapban megjelenő könyvekről - vagyis ebben a bejegyzésben március végén és áprilisban megjelenő új könyvekről olvashattok.


Charlaine Harris - Véres leszámolás (True Blood 11.) 
Várható megjelenés: 2012. 03. 28.
"Sookie – képességei miatt –, mindig bajba keveredik. Szemtanúja lesz munkahelye, a Merlotte's bár felgyújtásának. Mivel Sam Merlotte is kéttermészetű, a gyanú azonnal az anti-alakváltókra terelődik. Sookie azonban mást gyanít, de figyelme megoszlik, amikor rájön, hogy kedvese, Eric Northman és „gyermeke”, Pam azt tervezik, hogy megölik a jelenlegi vámpír mesterüket. Sookie egyre inkább belekeveredik az összeesküvésbe, amely sokkal bonyolultabb, mint azt valaha gondolta volna."


Paulo Coelho - Mint az áradó folyó
Várható megjelenés: 2012. 04. 19.
"Életünk olyan, mint egy hol lassan és méltóságteljesen hömpölygő, hol vadul áradó folyó. E kötet lapjain Paulo Coelho élete folyójának egy-egy szakaszán folytatott elmélkedéseit osztja meg olvasóival. A gyűjtemény hosszabb s rövidebb lélegzetű írások füzére, melyek gondolkodásra késztetnek az életről, a halálról, a választás szabadságáról, az elvesztett és a megtalált szerelemről. Egyik történet humoros, a másik komoly, de mindegyik azt kutatja, milyen igazán élni. Arra biztatnak, hogy igyekezzünk álmainkat életünk valóságává tenni, s a Személyes Történetünket soha ne veszítsük szem elől."

Az utolsó vérfarkas - Glen Duncan 
Várható megjelenés: 2012. 04. 19.
"Jake Marlowe nem mondható fiatalnak. Márciusban lesz kétszázegy éves, de ebből százhetvenet simán letagadhatna. Jake ugyanis vérfarkas, méghozzá egyik fajtársa balszerencsés és erőszakos halálát követően a legutolsó példány. És bár ereje teljében van, lelkileg kikezdi a magány. Eluralkodik rajta a depresszió, s már azt fontolgatja, végez magával - még akkor is, ha ezzel egy több ezer éves legendát temet el örökre. Első látásra úgy tűnik, mi sem egyszerűbb, mint véget vetni mindennek. Csakhogy két kifejezetten veszélyes társaság is üldözőbe veszi, akik eltérő okokból ugyan, de semmitől sem riadnak vissza, hogy életben tartsák Jake-et. Legalábbis a következő holdtöltéig."


Gail Carriger - Soulless - Lélektelen  

Megjelenés: Könyvfesztivál - 04.21.
"Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. Elsősorban azért, mert nincs lelke. Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig olasz, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt. De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire. Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb társadalmi köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit? És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála cukorszörptorta?" 
A könyvről nemsokára olvashatjátok a véleményemet :) ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.