Janet Evanovich - A szingli fejvadász 1

Szombaton láttam a moziban a filmváltozatot, addig nem sokat hallottam erről a könyvről (pontosabban könyvsorozat). Mozi után utánaolvastam, mivel jó értékeléseket kapott gondoltam teszek vele egy próbát.
"Stephanie Plum bizony nem mondhat magáénak szerencseszériát mostanság: (volt) férjét rajtakapta az ebédlőasztalon a szomszédasszonnyal, fehérnemű-felvásárlói állása pedig megszűnt létezni, arról nem is beszélve, hogy elmúlt harminc, és még mindig óvodáskori szerelméről, Joe Morelliről fantáziál. A válást és a kesergést leszámítva mit tehet ilyenkor az ember lánya, hogy változtasson az életén? Nos, Stephanie magándetektívnek áll, és valóban, nem sok unatkoznivalója akad ezután, hisz a helyi rosszfiúkra, Jimmy Alphára és a cimboráira kell vadásznia, ami bizony teljes embert igénylő foglalatosság…"
A film után nem tartogatott sok meglepést a könyv, néhány jelenetet a filmben 'összerántottak', pl.: betörés M. lakásába és a kukázás :)
A fülszöveg elég semmitmondó - az első három sor olyan dolgokat emel ki, amit a könyvben pár mondattal elintéznek. A lényeg: Stephanie Plum New Jerseyben, Trentonban él, város 'burg' nevű negyedében. A szülei és iskoláskori ismerősei mind itt élnek, szóval szinte mindenki ismer mindenkit.
Steph 30 éves, egyedül él, és 6 hónapja nincs állása. Mivel minden tartalékából kifogyott, és új állást sem talál segítséget kér unokatestvérétől Vinnietől. Így lesz egy óvadékügynökség fejvadásza. (Akinek hozzám hasonlóan nem sok infója van erről a munkáról itt egy jó cikk a témáról ;) ).
Első ügynek máris egy 'nagy halat' választ, régi ismerősét Joe Morellit kellene bevinnie, aki rendőr és lelőtt egy fegyvertelen embert. Stepheniet segíti az egyik legjobb fejvadász Ranger (a filmben Kopó), aki megtanítja a munka alapjaira. Steph rájön, hogy nagy fába vágta a fejszéjét Morellivel, de kitartó, és egyre jobban belemerül a kisváros mocskos ügyeinek felderítésébe.

Sok tekintetben a True Blood első részéhez hasonlítanám ezt a könyvet (rajongók biztos felhördülnek) - szingli lány, aki próbál helytállni az életben és különféle kalandokba keveredik. Másrészt az amerikai környezet és a kisváros - mindenki ismer mindenkit jelensége miatt.

A film elsőre nem tetszett annyira, de most miután elolvastam a könyvet és jobban megértettem a dolgokat, jobban tetszik az is. :) (A színészeket szerintem jól válogatták össze .... Morelli ...hmmm :)))

5/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2007
Sorozat: Stephanie Plum sorozat 1.
Eredeti cím: One for the money
Oldalszám: 300
Ár: 500 (molybolt)
Borító: 3/5
Új borító: (2011-es) 4/5
Eredeti borító: 4/5 (a filmplakát az jó 5/5) :)

Saját készítésű banner ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.