Olvassunk Boris Viantól!

január 13, 2012
Egy hete készítettem el életem első moly-os kihívását. Erre szeretném felhívni a figyelmeteket.
Már egy ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy Boris Viantól olvassak valamit, mivel apukám nagy kedvence, és már kétszer is ettől az írótól vettem könyvet neki karácsonyra; de én még egy könyvét sem olvastam. Így ezzel magamat is ösztönözni szeretném és persze másokat is, hogy megismerjék az író munkásságát. Amit tudok a könyveiről az, hogy nagyon vicces részek vannak benne - erre apukám nagy nevetéseiből következtettem, szóval rossz nem lehet :D

A kihívás részletei:

Cél: Minél több – minimum 3 – könyv elolvasása szerzőtől.

Ki ez?: "Boris Vian kivételes nyelvi leleménnyel megírt regényeiben a francia egzisztencializmus gondolatait értelmezi újra groteszk, gyakran szürreális módon. Vian önmaga szórakoztatására kezdett írni, nem volt félni valója, ki merte figurázni a világhíres amerikai krimiírókat, képes volt különc és abszurd képekkel helyére tenni a világot. Vian a francia kultúrélet lelkes résztvevőjeként a Patafizikus klub tagja volt, barátja Sartre-nak, és ha tehette Miles Davis-szal zenélt. Krónikus szívbetegsége miatt sajnálatosan fiatalon hunyt el. 39 éves volt mikor a Vernon Sullivan álnév alatt írt regényéből készült Köpök a sírotokra című film vetítése közben felállt, dühös, trágár megjegyzést tett a filmre, majd összeesett és kórházba szállítás közben meghalt." (forrás)

Hogyan?: Aki elolvasta a minimális 3 könyvet, az egy hozzászólásban linkelje be az értékelését (ne egyenként), de ha kedvet kapott akkor persze olvasson tovább :D Érnek az újraolvasások is és idegen nyelven is.

3 megjegyzés:

  1. Szegény Venyigeszú meg a plankton már régóta vár rám...
    Kihívás-cölibátust fogadtam, azaz csak akkor jelentkezem fel valamire, ha már teljesítettem. Előbb teszek (a közeljövőben)egy próbát Viannal és ki tudja ;).

    VálaszTörlés
  2. Szeretettel várlak :))
    Lassan nekem is el kéne kezdeni, hogy jó példával szolgálhassak :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi ;).
    Ne aggódj, ott a Francia história, amit tavaly májusban indítottam, és még egyet sem olvastam :$.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.