Az Olvasás 7 hete - 5. hét

augusztus 01, 2011
Eljött az ötödik hét is, milyen gyorsan eltelt az idő -és sajnos a nyár nagy része is :(
Ezeknél a kérdéseknél nem voltam olyan 'bőbeszédű', mint az előzőeknél, na majd a következő héten! :)

A kedvenc műfajaim, hmm elég nehéz behatárolni – szeretem a fantasyt (Harry Potter, A Gyűrűk Ura), a klasszikusokat – főleg, amikben a szerelem is szerepet kap :) (Jane Austen, Bronte kisasszonyok művei). Amiben van valami természetfeletti – boszorkányok, vámpírok általában az is nyerő nálam :)

Hogy lehet-e valakinek a személyiségére következtetni? Egy bizonyos szinten bizonyára: pl. én általában azért olvasok, hogy elvonuljak olyan világokban, ahol jól érzem magam, valószínűleg ezért szeretem a romantikus, természetfeletti történeteket – elmenekítenek a valóságból. Ebből is látszik, hogy elvagyok magamban, a kis világomban :)


Könyvek, amik megváltoztattak? Egy könyvre se tudnám konkrétan ezt mondani, persze a sok olvasmány együtt bizonyára formált engem, de ezt így nem látom magamban. Mégis, amik fontosak az életemben: Harry Potter sorozat, Coelho néhány könyve, Márai Sándor néhány könyve, Jane Austen, J.D.Salinger, Virginia Woolf, J.R.R Tolkien…

Ha könyvet írnék, akkor valami olyasmit szeretnék mint Joanne Harris, Alice Hoffmann és Virginia Woolf - a szereplők és a cselekmény mellett fontos lenne a helyszín, a pillanatok és a benyomások. Lenne benne valami természetfeletti , talán nem hangsúlyosan csak említés szintjén - mint az első két írónőnél. De nem dédelgetek írói ambíciókat, ahhoz több idő, kreativitás és ihlet kellene :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.