Charlaine Harris - Hetedik harapás (TB 7)

"A vámpírkirálynőre halálos ítélet vár. Sookie tudja, hogy a királynő ártatlan a király meggyilkolásában, de bizonyos titkos hatalmak csapdába csalták az amúgy is legyengült királynőt, és a végső leszámolásra készülnek. A pincérlány még mindig nem tett túl magát vámpír szeretőjének árulásán, de a szexi Quinn mindenben támogatja, kivéve persze az álnok Bill visszaszerzését. Sookie hamarosan válaszút elé kerül, ami nemcsak magánéletének alakulását, de a városka sorsát is eldöntheti…"

Ez a könyv nagyrészt a vámpírkonferencián játszódik, Rhodes városban. A könyv elején megtudjuk, hogy Amelia még mindig Sookienál húzza meg magát, és nem is olyan rossz lakótárs. Sookie nagyban készül a vámpírkonferenciára, Quinn is tesz egy villámlátogatást nála. A konferencián nagy szerephez jut, mivel a királynőt kell kísérgetnie, hogy felderítse ki mit gondol róla, ez különösen fontos mivel a királynőt tárgyalásra idézték - a vád a férje, Arkansas állam vámpírkirályának meggyilkolása.
Sookie elég talpraesett ebben a részben, sok mindenre rájön és sokat segít a királynőnek. Találkozik néhányszor Quinnel (aki féltékeny Ericre) és Erickel (aki féltékeny Quinnre) :). A könyv végén (ahogy szokott) fény derül a titkokra, és egy nagy "bumm"-al záródik a hetedik könyv :)

Ez a rész nem fogott meg annyira, annyi szereplő volt – sokszor el kellett gondolkodnom ki kicsoda. Néhol zavarosnak tűnt a fordítás, volt ahol nem igazán érzékeltette megfelelően a dolgokat (pl.: a végén amikor Quinn elkezd kúszni… na és? Aztán az utolsó oldalakon esik le, hogy mi is történt akkor). Örültem, hogy Eric visszatért, kezdenek letisztulni Sookie érzései az 'udvarlóival' kapcsolatban, Bill mehet a süllyesztőbe, Quinnel kíváncsi vagyok mi lesz. :)
3/5



Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2010
Sorozat: True Blood sorozat 7.
Eredeti cím: All together dead
Oldalszám: 432
Ár: 3500
Borító: 5/5

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Szerintem érdemes időt szánni a családfa kutatásra.Én is sok újat,s váratlant,vagy épp érdekes dolgot tudtam meg az őseimről...
    Tényleg rokonom a Buffy-s srác!!!
    Bár távoli,de rokon.Már kapcsolatba léptünk egymással.
    Megint gondom akadt a picasa képekkel!Megint eltűntek a képeim!!! :(((
    Lehet,hogy átmegyek másik bloghelyre,de akkor majd küldök egy linket neked.
    További szép napot!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.