Charlaine Harris - Halottnak a csók (TB 6)

"Az igaz barát nem iszik a barátjából. Gyilkosság történt. Sookie egyik kedves rokonát megölték. A hír mindenkit meglep, hiszen Hadley vámpír volt. Eltűnésének éjjelén a vámpírkirálynő hozzáment Arkansas királyához, és minden jel arra mutat, hogy a rokonnak köze volt mindkettőjükhöz. Mi több, birtokába jutott valami, amire sokaknak fáj a szemfoguk. Sookie épp indulni készül, mikor feltűnik a színen Quinn, a vértigris, aki már az első randevún bajba keveri szíve választottját. Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve. "Pikánsan pokoli"- Dallas Morning News"

 A könyv egy epizódját (Sookiehoz elmegy Mr. Catalides, és közli vele Hadley halálának körülményeit) a Karó c. könyvből olvastam, utána álltam neki ennek.
A cselekmény a könyv első felében lassabb, több hétköznapi eseményről olvashatunk - Sookie munkájáról, a házáról, a gyerekkoráról, nekem tetszett, hogy kicsit jobban megismertem S-t. Mint ahogy az eddigi részeknél, itt is néhány mondattal utal a korábban történet eseményekre, ez megint csak jól jött, hisz már régen olvastam az előző könyvet.
Megjelenik egy új udvarló: Quinn, akit az előző könyvben a vérfarkas-viadalról ismerhetünk. Kicsit fura volt, hogy csak úgy megkérdezte Sookiet, hogy van-e kedve vele járni :) Amúgy nem voltam odáig érte, de az tetszett, hogy Sookie nem ugrott egyből az ágyába :) Calvin is újra előkerül, kicsit fura volt, amikor mesélt Sookienak, hogy a hotsot-i közösségnek génállomány-frissítésre lenne szüksége, ezért teper Sookie után. Sookie ezek után főleg nem vonzódik Calvinhoz, benne csak a biztonságok férj szerepe tetszik neki.
S. és Quinn első randijától indulnak be az események: megtámadja őket két vérfarkas, aztán S. New Orleansba megy, hogy megnézze Hadley lakását és cuccait, mert rá hagyta. Persze meg kell jelennie Louisiana vámpírkirálynője előtt is, aki a segítségét kéri.
Kiderül két meglepő dolog is, az egyik Billről, a másik magyarázatot ad arra, hogy Sookie miért vonz annyi természetfeletti lényt :)
Szóval a kezdeti lassabb események után felpörögnek a történések.
Tetszett a könyv, kicsit hiányoltam Ericet, de kellett ez a kis 'megálló' is, biztos, hogy a későbbi részekben újra nagyobb szerephez jut. :)

5/5


Kedvenc idézetem:
"Itt fekszem a történelmi New Orleans egyik járdáján, a cicim kilóg a ruhámból, a frizurám szétesett, a szandálom a karomon lóg, és egy hatalmas tigris nyalogatja az arcom."
Ami minden részben tetszett, és még eddig nem is írtam: Sookie önironikus stílusa :))


Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2010
Sorozat: True Blood sorozat 6.
Eredeti cím: Definitely dead
Oldalszám: 462
Ár: 3500
Borító: 5/5


Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.