Lisa Jewell - Vince és Joy

Pár hete a booklineon 700 Ft-ért vesztegették ezt a könyvet ... nem hagyhattam ott :) Már egy hete kiolvastam, de még nem volt rá időm/kedvem, hogy írjak is róla.

"Emlékeznek az első csók ízére? Emlékeznek, hogy azt kérdezték maguktól, vajon ő az Igazi? És emlékeznek az első fájdalmas szakításra? Vince és Joy szinte gyerekként megtalálta a boldogságot... de ahogy az lenni szokott, az élet közbeszólt. Egy szenvedélyes éjszaka, egy furcsa szakítás, majd hosszú csend, egy váratlan találkozás, egy összenézés, egy fellobbanó régi láng - két élet, néha együtt, néha csak egymás mellett, de sok találkozással, humorral, fájdalommal és örömmel - egy csodaszép szerelmi történet, ami a sors könyvében lett megírva. Lisa Jewell regényeiben mindenki megtalálja a neki valót: életszerű, humoros, megrendítő és fordulatos bestsellerei a romantikus irodalom legnagyszerűbb alkotásai közé tartoznak, számos országban hódítva meg a női olvasók szívét." 

Ez a könyv egy tökéletes szívmelengető olvasmány, amikor az ember nem akarja megerőltetni magát, csak belecsöppenni egy kellemes világba és csak olvasni :))
A könyv világa tetszett, de a főszereplők szerencsétlenkedése már nem :) Mondjuk ettől is jó, mert megszerettem a szereplőket, és persze azt akartam, hogy boldogak legyenek - de akkor nem lenne miről olvasni, az unalmas lenne :)
Szóval van két 18-19 éves fiatal, akik egy unalmasnak ígérkező családi nyaraláson találkoznak, és első látásra egymásba esnek - nekem ez volt a kedvenc részem :) De egy szerencsétlen körülmény miatt elválnak útjaik, még el sem tudnak búcsúzni, élik az életüket Londonban (ez volt a másik rész, ami miatt megfogott - London!), majd végre újra egymásra találnak - de megint elsodorja őket egymás mellől az élet.
Joyt sajnáltam a hülye férje miatt, és nagyon örültem, amikor kitört ebből az életből - Vince-t, amikor Jess-el volt folyton lehülyéztem :D
Tetszettek a szereplők (Joy 'fura' barátai), Joy anyja és a családi titok, amit már a könyv eleje óta sejtettem :)
És persze a hepiend, ami nem szokványos, kicsit el van úsztatva - mindenki gondoljon, amire akar alapon :)
4/5 (furcsa: amikor végeztem ezzel a könyvvel, akkor nem tetszett annyira -mondván olyan szerencsétlen ez a két szereplő, de aztán rájöttem, hogy hát ez volt a cél - hogy ne legyen annyira kiszámítható és sablonos a történet, összességében: könnyed 'nyári' olvasmány, filmben is el tudnám képzelni)

Megjegyzések

  1. Tesóm most olvassa, én meg már régebben.
    Nagyon tetszett, mert szerintem bárkivel előfordulhat, hogy ilyen "szerencsétlen" legyen.
    És tényleg Joy barátai, meg Cass nagyon érdekesek:)(Remélem, most elküldi.)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)