Dan Brown - A megtévesztés foka

január 21, 2011
Ezt a könyvet még karácsonyra kaptam, és tegnap éjjel sikerült befejeznem :) Viszonylag gyorsan elolvastam ezt a 667 oldalas monstrumot :) Dan Brown már nem ismeretlen számomra, még nagyon régen olvastam a 'Robert Langdon-triológiát' (=Angyalok és démonok, A Da-Vinci kód, Elveszett jelkép).

"Amikor a NASA egy bámulatosan ritka tárgyra lel az Északi-sark jégtakarója alatt, a hibát hibára halmozó űrkutatási ügynökség végre diadalról adhat hírt, amelynek messzemenő következményei lesznek a NASA jövőjét és a közelgő amerikai elnökválasztás kimenetelét illetően. A lelet valódiságát ellenőrizendő, a Fehér Ház Rachel Sexton hírszerzési elemzőt hívja segítségül. Rachel szakértők – köztük a karizmatikus tudós, Michael Tolland – társaságában a Sarkvidékre utazik, és valami hihetetlenre bukkan: egy tudományos csalás bizonyítékaira, egy merész bűvészmutatványra, amely, ha kiderül, az egész világot megoszthatja. Ám mielőtt figyelmeztethetnék az elnököt, Rachelt és Michaelt orvgyilkosok veszedelmes csapata támadja meg. Sivár és életveszélyes vidéken kell menekülniük, és egyetlen reményük a túlélésre, ha kiderítik, ki áll a mesteri terv mögött. A megoldás mind közül a legdöbbenetesebb hazugság."

Ez egy nagyon fordulatos kalandregény, az elnökválasztási kampánnyal, politikai hatalmak játékával a középpontban. Ismét kapunk egy férfi-nő páros főszereplőnek, akik rájönnek a titkokra, és persze többször is meg akarják őket ölni. A regény tele van hipermodern repülőkkel, fegyverekkel - nem is tudom, hogy ha ezek titkosak D.B., hogy írhatott róluk...Kapunk sok-sok fordulatot, és szép lassan rájövünk ki is áll az egész mögött, és mi volt a célja.
A helyszínek fantasztikusak (Milne-jégpad vagy a Goya fedélzete), és ijesztőek, Goya leírására kirázott a hideg (örvény, meg pörölycápák :S ).
A végén persze mindenre fény derül, Rachel apja is kap egy "pofont" (végre ;)), és ahogy már elvárhatjuk a ff-nő párosunk (Rachel és Michael) az ágyban végzi ... :)

A fejezetek felépítése szintén olyan mint a korábbi regényeiben: minden fejezet más szereplőről szól, és persze mindig az izgalmas részeknél kell átváltani egy másikra.

Összességében: izgalmas krimi/kalandregény, sok érdekes infóval és helyszínnel, aki már olvasott D. B. könyvet, annak kicsit kiszámítható.
4/5

3 megjegyzés:

  1. Huh, ha rangsorolnom kellene a Dan Brown könyveket, ez sajnos valahol nagyon hátul kullogna karöltve Az elveszett jelképpel. (Az nekem valamiért nagy csalódás volt, többre számítottam.) :/ Persze, izgalmas, meg minden, de nem az igazi. A digitális erőd jobban tetszett. :)

    VálaszTörlés
  2. Igaz. Mindkettőben úgy harangozza be a dolgokat, hogy húúh ez lesz az új világ csodája, aztán a végén meg pofáraejti a kedves olvasót. Egyszer elmegy. :)
    Digitális erőddel még nem találkoztam, de a könyvtár a barátunk :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem idàig a legjobb könyv volt amit olvastam szomte leesett az àllam!Az elv.jelkép szerintem sem volt annyira jó mint a davinci kód!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.