Richard Maltby Jr. - Beatrix Potter élete (A film regényváltozata)

november 13, 2010
"A világhírnek örvendő gyermekkönyvek bájos szereplői, Nyúl Péter és barátai megálmodójának különleges történetét meséli el a könyv. A viktoriánus Angliában Beatrix Potter belenyugvással élte a vénkisasszonyok eseménytelen életét, napjai mégsem szokványosan teltek: szobáját benépesítette rajzolt barátainak csintalan hada, Nyúl Péter és barátai. Egy napon felkerekedett, és hóna alatt szebbnél szebb meséivel és rajzaival bekopogott egy londoni könyvkiadó ajtaján. Az ismeretlen környezetben nem csupán az eddig elérhetetlennek tartott sikert, világhírt és függetlenséget találta meg, hanem a szerelmet is. Beatrix egy új világot fedezett fel, amelyet azonban egy váratlan tragédia alapjaiban rengetett meg..."

A filmet már korábban láttam, és már szemeztem ezzel a könyvel egy ideje, tegnap megtaláltam a könyvtárban, és este neki is álltam - annyira elvarázsolt a történet, hogy éjjel el is olvastam :)
A könyv a film alapján íródott, ezért kicsit tartottam, hogy nem lesz olyan jó - de a történet maga jó, ezért a könyvet se rontották el :) A stílusa könnyen olvasható, tetszett.
Bűbájos könyv - mint ahogy a film is az :) A történet magával ragadó, együtt izgultam Beatrixxal, és vele sírtam:
5/5

4 megjegyzés:

  1. Most már nekem is tényleg meg kell néznem ezt a filmet :D

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem íróhoz...

    VálaszTörlés
  3. Beatrix?Igen.Rajongója vagyok a kislányommal együtt.Sajnos nem mindenki tudja,ha a nevét mondom,ki ő.Csak néznek rám ,miről,és kiről is beszélek.Számomra ez nagyon szomorú.A mi kis vilángunkat,Beatrix és meséi töltik be.Egy csodavilág!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Én is nagyon szerettem régen a Minimaxon futott a rajzfilmsorozat a meséiből :) Én is ezeket a meséket adnám a gyerekem kezébe :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.