Christopher Moore - Csak egy harapás

"Vannak szerelmesek, akik azért születnek, hogy átöleljék egymást. Jody és Tommy azért született, hogy megharapják egymást. Azért születtek újra. Merthogy már vámpírok. Óriási szerencse, hogy a szerelmük így halhatatlan, mivel kegyencük, Abby bronzszoborba öntötte őket a Totál szívás végén.
Abby továbbra is vérszívó démon szeretne lenni, csak túl sok a dolga: kerülni a sulit, betörni az új Dög Martens csizmáját és lesmárolni imádott pasiját. Csakhogy ott van Chet, a borotvált macska, aki újdonsült vámpírmacskaként egyre nagyobb és vérszomjasabb. Sőt, az őt követő vámpírmacskák falkája is egyre nagyobb és vérszomjasabb.
Van, aki szív. És van, akit szívnak. Christopher Moore őrült vámpírtrilógiájának befejező darabjában senki sincs biztonságban."


A san fransiscói humoros vámpírregény trilógia befejező részéről lesz szó. Az előző rész úgy ért véget, hogy a fővámpír (Elijah) eltávozott a városból, Abby Normal (Jody és Tommy 'kegyence') pedig bronzba öntötte a két vámpír szerelmest, hogy ne tudják elhagyni egymást. Ugyanis Abby szerelme (szerelemnindzsája/szerelemmajma) Foo Dog (Steven) kifejlesztette az ellenszert, amivel vissza tudja változtatni emberré a vámpírokat - az Állatokkal meg is tette, és Tommy már nem szeretett volna vámpír maradni - de mielőtt cselekedhetett volna Abby bebronzozta őket.
Az előző két rész tartalmát zanzásítva, és ütős beszólásokkal tarkítva Abigail von Normal (Abby) naplójában olvashatjuk az első fejezetben. Örültem ennek az összefoglalónak, mert már régen olvastam az előzményeket és persze jó volt Abby dumájával ráhangolódni a könyvre.
San F. népe ebben a részben sem unatkozhat - új vámpírok tizedelik az emberek, mégpedig vámpírmacskák - alkotójuk Chet, aki drabális és az előző könyvben ismerhettük meg, Jody és Tommy vérbankjaként.
Abby lesz eleinte a fő narrátor, mivel gazdái a szoborban sínylődnek - Jody mondjuk jól elvan, mert köddé válva kellemesen átvészeli az éjszakát, de Tommy még nem tudja ezt a trükköt, ezért mikor végre kiszabadul megkattan, és vámpírmacskákkal tölt egy hetet.
De előreszaladtam, szóval Abby, Foo a két nyomozó (Rivera és Cavuto), a Császár és az Állatok a vámpírmacskák kérdésen dolgoznak, de nincsenek ezzel egyedül. Feltűnik három öreg vámpír, egy dizájnos hajóval, akik majd eltakarítják a vámpírmacskákat, és majdnem Jodyt is.
Igen mert persze a könyv első negyedében kiszabadul a vámpírpáros, Jared (Abby fura barátja) bénázásának köszönhetően.
Szóval van itt esemény bőven, a megszokott humorral. :)

A végén hiányoltam egy-két dolog részletesebb bemutatását (pl.: Chet eltakarítását), meg hiányzott Jody és Tommy is, nem szerepeltek annyit, Abby kapott hangsúlyosabb szerepet.
Összegezve nekem tetszett a könyv, az előző két résznek szerintem jó lezárása. Igaz a kedvenc szereplőim (Jody, Tommy, Állatok) kevesebb szerephez jutottak, de mindenki a neki megfelelő utat választotta.

4,5/5

A könyvet köszönöm az Agave Kiadónak és Lobonak!!!

2 megjegyzés:

  1. Hali!
    Már nem bírtam tovább és én is csináltam egy könyvesblogot (www.bacasagok.blogspot.com). Mit szólnál egy linkcseréhez?
    Amúgy tökre érdekes lehet ez a könyv, föl is vettem az 1. részét várólistára...:)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Most fedeztem fel,hogy írtál még szeptemberben egy megjegyzést az egyik blogomhoz,amit azóta én is hanyagoltam.Csak szeretném megköszönni a lelkesítő soraidat,mert elolvasva őket azon kaptam magam,hogy ma megint írtam oda egy bejegyzést.
    Más: Ha jól emlékszem,akkor te is azon vacilláltál,hogy indíts -e még egy blogot más témákkal.Hát másokkal ellentétben én minden olyan témáról,ami érdekel külön blogot vezetek.{De azt hiszem ezt tudod,s látod!}Sajnos pár blogom eltűnt az "éterben"{Jane Austen,Twilight Saga world }.Napról-napra tűntek el róla a dolgok,s már nem volt energiám újra összegyűjteni őket ezer helyről.Bocsi,megint túl hosszúra sikerült a mondandóm.Szuper a blogod!!!Nagyon sok olyan könyv van,amit azután olvastam el,hogy te itt írtál róla.Ezért örök hála! :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.