Új kedvenc sorozat

A Halottnak a csókról van szó. A készítője ugyanaz a Brian Fuller, aki a másik kedvenc sorozatomat készítette a Haláli hullákat (Dead like me) - hasonlóan vicces, kicsit morbid sorozatról van szó :)

"A felnőtteknek szóló mese középpontjában Ned áll, egy pitekészítő fiatal srác, egy nagyon különleges képességgel. Kisfiúként Ned rájött, hogy egyetlen érintésével fel tudja támasztani a halottakat, azonban ha még egyszer megérinti, ismét meghal, de most már végleg. Ned képessége sem tökéletes, ugyanis a halottak mindössze egyetlen percig támadhatnak fel - illetőleg, ha feltámadási idejük túllépi ezt a mágikus hatvan másodpercet, akkor a közelben egy véletlenszerűen választott élőlény minden előzmény nélkül meghal. Emerson Cod, egy magánnyomozó is tisztában van Ned különleges képességével, és azt megpróbálja kihasználni, dollárra váltani, mégpedig úgy, hogy a hullaházban erőszakos halállal távozottakat élesztenek fel egy percre, hogy megpróbáljanak minél több információt nyerni tőlük gyilkosukkal kapcsolatban. Így tehát Ned számára is egyértelmű, hogy kordában kell tartania a képességét, arról azonban nem tehet, hogy amikor meglátja halott gyermekkori szerelmét és feléleszti, már nem képes visszaküldeni az örök sötétségbe, így a lány, Chuck életben marad. Az életben maradásnak azonban természetesen ára van: egy személy meghal a közelben, valamint Ned egy ujjal sem érhet Chuckhoz, hiszen azzal csak megölné őt, így plátói, romantikus kapcsolatuk nyilvánvalóan előre nem látható bonyodalmak hadát eredményezi."

Aki szerette a Haláli hullákat ebben sem fog csalódni, vicces beszólások, aranyos - szerethető szereplők, élénk -egyedi látványvilág (nekem külön tetszettek Chuck ruhái, meg a házak, lakások berendezése :D).

Szégyen és gyalázat, de csak két évadot forgattak le a so
rozatból, pedig én még sok-sok évad erejéig néztem volna Ned, Chuck, Olive és Emerson kalandjait. :(
5/5

Megjegyzések