Nora Roberts - Örvénylés

"A New York Times bestsellerírónője, Nora Roberts olvasók millióit kápráztatta el a barátságról, az elveszett szívekről, legendákról, szerelemről és vágyról szóló megható történeteivel. A Három Nővér szigetének legendáját feldolgozó trilógia első kötetében visszatér New England kísértő partjaihoz - és a három szenvedélyes és erős akaratú nő életének alakulásához... Amikor Nell Channing megérkezik a bájos Három Nővér szigetére, úgy érzi, végre sikerült szadista férje látóköréből kiszakadnia, és hosszú hónapok után megnyugodhat egy kicsit. A sziget különös története 1692-ig nyúlik vissza, a három boszorkány titokzatos szerelméig, akiknek leszármazottjai még ma is ott élnek. Nellnek fel kell magában fedeznie és felszínre kell hoznia azt a mágikus erőt és képességet, amellyel megmentheti saját magát és szerelmét, Zach Todd seriffet. A harcban nincs egyedül - nővérei bűbájos hatalmukkal és szeretetükkel védik őt. A trilógia következő kötetei: Ég és Föld, Szemben a tűzzel. "

Ez volt az első könyv amit Nora Robertstől olvastam, és mivel mostanában oda vagyok New Englandért, és az amerikai történtekért gondoltam teszek vele egy próbát.
A történet egy hangulatos new englandi szigeten játszódik, Nell Channing ide menkül pszichopata (és nőgyűlölő, őrült és még sorolhatnám a csúnya jelzőket) férje elől. A szigeti kisvárosban egy könyvesboltban (ami kávézó és étterem is egyben) vállal munkát, és a tulajdonosnő bérbe ad neki egy szép kis házat is. Így, hogy már van munkája és fedél a feje a felett fokozatosan beilleszkedik az idilli kisváros életébe.

Nora Roberts nagyon hangulatosan festi le a szigetet, kedvem lenne megnézni és ott élni :) (Főleg az 'étteremkávézókönyvesbolt' tetszene.)
Szóval Nell megnyugszik, és újra normális életet kezd élni a szigeten, ahol a szerelem is rátalál - a kapcsolata Zach-el nem egyszerű, Nell sokat titkolózik és nehezen fogadja bizalmába a férfit, de végül megtörik a jég.

A történet másik érdekessége, hogy Nell és még két nő (Zach húga Ripley, és Mia - a kávézó/könyvesbolt tulajdonosa), három boszorkány leszármazottja, akik létrehozták ezt a szigetet (innen a sorozat címe: Három nővér szigete).

Nekem tetszett, nem volt igénytelen (bár a fordítás néhány helyen döcögős volt), a hangulatteremtés az erőssége.

5/5

2 megjegyzés:

  1. Imádom Nora Roberts könyveit, és ez alól nem volt kivétel a Három Nővér-trilógia sem. Érdemes mindhárom könyvet elolvasni, mert a történetek összekapcsolódnak, és a másik kettő sem kevésbé szórakoztató.

    VálaszTörlés
  2. Igen tervben van a másik két rész is :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.