Charlaine Harris - Lidércfény (TB 5)

"Közeleg a telihold. Sookie-nak kevés ideje maradt, hogy felkutassa azt a titokzatos orvlövészt, aki halálos rettegésben tartja a kisváros nem hétköznapi lakosságát [mivel a Hotshoti banda Jasont gyanúsítja - aki már olyan vérpárduc, mint ők - gondolják így akar bosszút állni rajtuk és a következő teliholdkor (amikor átváltoznak) elszabadulhatnak az indulatok].
A pincérlány telepatikus képességét is beveti, mindhiába; házát felgyújtják, főnöke az áldozatok, imádott bátyja a gyanúsítottak listájára kerül, miközben a helyi vérfarkasklán új falkavezért választ, és még ebben is az ő segítségét kérik. Véres telihold ígérkezik… "

Ebben a könyvben Sookie egyre mélyebbre kerül a természetfeletti teremtmények társadalmába, és a szerelmi élete is egyre bonyolultabb lesz:
Bill-lel szakított, de még vonzódnak egymáshoz; Eric megtudja, hogy mi is történt közte és Sookie között, amikor amnéziás volt; Calvin (vérpárduc) egyre többet vár el S-tól; Sam és közte is szikrázik a levegő; Alcide szintén többet akar S-tól - felajánlja, hogy költözzön hozzá, miután leégett a háza egy része... Mi lesz ebből? Kíváncsi vagyok Sookie kit fog választani, vagy még jönnek újabb TFL hódolók a későbbi könyvekben?

Spoileres idézet a könyvből, aki nem olvastam/ nem akarja tudni, az ne olvassa el:

"Kezdtek összecsapni felettem a természetfeletti lekötelezettségek hullámai. A shreveporti vérfarkasfalka azt állította, hogy az adósom. Én Calvinnek tartoztam. Andy Bellefleur viszont nekem és Samnek, amiért megoldottuk az ügyét. Andy megmentette az életemet, habár azzal, hogy biztosítottam róla, hogy Halleigh teljesen normális ember, talán kiegyenlítettem az adósságomat azért, hogy lelőtte Sweetie-t. Sweetie a támadójának tartozott bosszúval. Eric és én szerintem kvittek voltunk. Kicsit Billnek is adósa voltam. Sam és én többnyire törlesz-tettünk egymásnak. Ami engem illet, Alcide személy szerint nekem tartozott, mivel elhurcolt arra a nyavalyás falkaeseményre, és a szabályok szerint kellett viselkednem, hogy kisegítsem. ... Az életem jelentősen megnehezedett és bonyolultabbá vált azáltal, hogy csatlakoztam a kéttermészetűek, valamint az élő-halottak titkos klánjához. De azért érdekesebbé is. És néha… még szórakoztatóvá is."


Már annyi természetfeletti lény szerepel a könyvekben, hogy lassan nehéz lesz követni a sok eseményt, és Sookie kapcsolatát velük!
Lássunk egy kis összefoglalót:
-vámpírok
-alakváltók
-vérfarkasok
-boszorkányok
-tündérek

Aki, hozzám hasonlóan nézi a True Blood sorozat 3. évadját észrevehet, hogy kb ezzel a könyvvel fut párhuzamosan a cselekmény (pl.: Tara pszichopata barátja megjelenik a könyvben, ő Mickey - a sorozatban Franklin). De lassan a sorozat már annyira különbözik a könyvektől, hogy alig lehet követni - a sorozat készítői felhasználják és átalakítják a karaktereket és az eseményeket, de ezt nem csinálják rosszul :)

Visszatérve ehhez a könyvhöz: amikor Sookiék végre felfedik, hogy ki az orvlövész, még nem ér véget a könyv, még tartogat egy-két csavart a végén.
Izgalmas könyv ez is, már várom a következőt

Nekem 4,5/5



Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2010
Sorozat: True Blood sorozat 5.
Eredeti cím: Dead as a Doornail
Oldalszám: 422
Ár: 3000
Borító: 3/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.