Celia Rees - Vágyak évadja

július 03, 2010
Celia Rees könyvei régi kedvenceim, ezért is itt volt már az ideje, hogy elolvassam ezt is.

"1976 forró nyarán a 15 éves Richard élete gyökeres fordulatot vesz, mikor Jay Dalton, a híres művész ódon villájában találkozik a festő lányával és egyben múzsájával az érzéki Clióval. A visszahúzódó kamaszfiú a gátlásait könnyedén levetkőző, szenvedélyes lány oldalán éli át az első szerelmet és esik át az első csalódáson. Titkokkal teli, modern hangvételű, izgalmas szerelmi történet a nagysikerű Bűbájos Mary írónőjétől.
Az írónő így vall új művének keletkezéséről: "A Vágyak évadja merőben más mint a Bűbájos Mary, a Farkasszem vagy a Kalózok! volt. Története napjainkban játszódik, főszereplője pedig egy fiú. Bár jómagam nem tudok rajzolni vagy festeni, mégis erősen érdeklődöm a művészetek és a művészek munkamódszerei iránt.""

A történet szórakoztató, de engem jobban megragadtak a régebbi regényei (Bűbájos Mary, Farkasszem, Kalózok). Persze lehet, hogy azért mert akkor fiatalabb voltam, és jobban bele tudtam merülni az egyes könyvekbe.
A lényeg, hogy jó könyv. Izgalmas, vannak benne rejtélyek. A végén kicsit meglepődtem, de pont így volt a jó - a befejezés teljesen realisztikus. Érdekes és megbotránkoztató volt olvasni a Dalton családról - de mivel ez ifjúsági regény nincsenek benne annyira durva dolgok. Rees szépen ír meg mindent, a tabutémákat is - elhallgat, de az olvasó ki tudja találni, hogy éppen mi történik.
Richardot sajnáltam, hogy Clio nem őt választotta; ő egy nem hétköznapi lány egy nem hétköznapi családból és érthető volt a döntése.
Mindenesetre jó könyv, tetszett:
5/5

3 megjegyzés:

  1. Én nem szoktam félbehagyni könyvet, de ezt abbahagytam nem tudom hány oldal után, mert uncsi volt az eleje. Lehet nem kellett volna?

    VálaszTörlés
  2. Hát nekem is bele kellett rázódnom az elején. Mindig visszalapozgattam, hogy megértsem éppen mi történik.
    De egy próbát megér szerintem ;)

    VálaszTörlés
  3. Ok, akkor ha lesz türelmem túljutni az elején, akkor elolvasom:)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.