Allan Pease - Testbeszéd

április 07, 2010
Egyik órára kellett ezt a könyvet elolvasnom.
Szerencsére nem egy száraz tankönyvről van szó (ezért is írok róla), a stílusa nagyon könnyed, szórakoztató.
(Neten is megtalálható, google a barátod ;) )

"Minden mozdulatunk közlés. Ha e testbeszédet megtanuljuk helyesen értelmezni és használni, jobban megértjük embertársainkat és jobban megértethetjük önmagunkat. A szerző könyv­ében saját tapasztalatait és a viselkedés-lélektan legújabb eredményeit felhasználva számos élethelyzetben elemzi a gesztusok jelentését és kínál gyakorlati útmutatót. "

"- Kaptunk egy megrendelést, főnök! - mondja a lelkes üzletkötő, miközben izgatottan dörzsöli a tenyerét. - Nahát, ezt nem hittem volna! - meresztjük tágra a szemünket, amikor csodálkozunk vagy épp csak a látszatát akarjuk kelteni a csodálkozásunknak. Tárgyalás közben gondosan megtekintjük a pipánkat, hogy időt nyerjünk, váratlan helyzetekben a szemüvegünket igazítjuk. Vannak kevésbé nyilvánvalóan lefordítható gesztusaink is, például amikor beszélgetés közben karunkat keresztbe fonjuk és egyik lábunkat átvetjük a másikon. Vajon mit tükröz ez a magatartás? Olykor csak hosszú mondatokban kifejezhető közléseket rejtünk egy-egy taglejtésünkbe: beszél a testünk. Erre jött rá Allan Pease - szerte a világon nagy sikert aratott könyvünk szerzője. "

A tartalmáról sok mindent nem kell elmondani, ez a könyvecske nagyon hasznos, bár érezhető, hogy a célközönség az üzletemberek, üzletkötők, de természetesen a magánéletben magánemberként is sok hasznos dolgot megtanulhatunk belőle. :)

Felkeltette az érdeklődésem a téma iránt :D
5/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.