A mágus

október 17, 2009

"Az ünnepelt mágus, Eisenheim (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold koronaherceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya (Jessica Biel - Penge: Szentháromság, Next - A holnap a múlté) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a koronaherceg érdeklődése megszállottsággá válik. A város főfelügyelője (Giamatti - Lány a vízben, Kerülőutak) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani. Az Oscar-díjra jelölt Paul Giamatti és Edward Norton a főszereplői ennek a lenyűgöző filmnek, amely varázslatosan üdítő keveréke az izgalomnak, a románcnak, és a szédületes csavaroknak."

Ehhez én még annyit tennék hozzá, hogy a képi világ egyszerűen csodás, jobban tetszik mint A forrásé, pedig az is gyönyörű volt! Emellett a történet is nagyon izgalmas, csavaros: amikor már lemondtam mindkét főszereplőről, akkor visszatértek, és boldogan végződött minden! Szeretem az ilyen történeteket, amikor azt hiszi az ember, hogy vége, innen nincs tovább, és mégis megmenekülnek a szereplők (talán ezért szeretem A szökést is, bár a negyedik évadot már nagyon húzzák-vonják).

A kedvenc szereplőm (természetesen) maga a mágus, Eisenheim

(érdekes a név, sajnos nem tudok németül, a szótárral annyit fejtettem meg, hogy az eisen -vasat, vonatot jelent, a heim pedig otthont ->ha bele akarok magyarázni vmit ebbe a névbe akkor azt mondanám -és mondom is! :D - hogy a film végén a mágus vonattal utazik és a film végén boldog otthonra talál a szerelme mellett, erre utalhat a neve --várom a kommentben a véleményeket, hogy igazam lehet vagy nem, vagy már vki megfejtette ezt régen és én csak fárasztom itt magam! :D).

A legellenszenvesebb karakter: Leopold herceg, eleinte a narráló nyomzót se kedveltem, de a film végén megszerettem őt is :)

Egyszóval egy újabb gyöngyszem került a kedvenc filmjeim közé!!

3 megjegyzés:

  1. Edward Norton nekem az Amerikai Historia X miatt égett bele a fejemben. Már ott nagyzserűen játszott.

    A forrást már iszonyat sokan dicsérték, s lassan nekem is rá kéne szánom arra, hogy megnézem -.-" Bosszantó hogy még nem láttam :))

    És kedved kaptam közben e film megnézéséhez is :P

    Szörnyűűűűűűűű!!! xD

    VálaszTörlés
  2. én Edward Nortont először a Harcosok klubjában láttam, és örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésed! köszi, hogy látogatsz, és írsz!!

    VálaszTörlés
  3. Én köszönöm, hogy olvahatlak :$$$$

    Felkeltetted az érdeklődésem ^^

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.