Alyson Noel - Evermore

szeptember 04, 2009
Ezt a könyvet még nyár elején olvastam, íme itt a véleményem róla.
"Mióta egy szörnyű autóbalesetben odaveszett a családja, a tizenhat éves Ever látja az emberek auráját, hallja a gondolataikat, s egy érintésből kiolvassa az élettörténetüket. Mivel elkerül minden emberi érintést, hogy leplezze a képességeit, csodabogárként tartják számon új iskolájában - de minden megváltozik, amikor megismerkedik Damen Auguste-tal. Damen jóképű, egzotikus, gazdag és rengeteg titka van - és ő az egyetlen, aki elhallgattathatja a zajokat a fejében. A lány nem tudja, kicsoda (vagy micsoda) Damen valójában. A fiú a fény és a sötétség határán jár, egy elvarázsolt világban, ahol senki sem hal meg. "
Ha nem olvasom el az Alkonyatot hónapokkal ezelőtt, biztos hogy jobban tetszett volna, mint így. Miért írom ezt? Nagyon sok a hasonlóság Stephenie Meyer Alkonyat c. regénye és az Evermore között. A történet, amúgy érdekes, sok benne a rejtély, ami elgondolkoztatja az olvasót. Ha jól tudom még 2 könyvben fog folytatódni a történet.
Felsorolok pár hasonlóságot a két könyv között, először is egy-két idézet:
"Vajon hozzászokom valaha ehhez a sötét szépséghez, a pillantása melegéhez, és hogy bármiről tud velem beszélgetni?"
"Damen gyorsan vezet. Nagyon gyorsan. "
"Van valami, ami sokkal több, mint a furcsa trükkjei meg az eltűnése. Ez a srác nem eszik!"

Ha jól emlékszem az Evermore titokzatos fiú főszereplője (Damen) is 17 éves, mint Edward az Alkonyatban, az alapszituáció is hasonló: a főszereplő lány (akinek a szemszögéből látjuk ez eseményeket) találkozik a suliban a gyönyörű, titokzatos sráccal, aki nem illik hozzá, sok körülötte a titok, de végül beleszeret. Többet nem is írok, aki még nem olvasta, és tetszett neki az Alkonyat akkor tudja, mire számíthat.
Szóval nem rossz-nem rossz, csak kár, hogy nem előbb jelent meg, mert akkor most nem vámpírokért lennénk oda, hanem ...

5/4

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2009
Eredeti cím: Evermore
Sorozat: Halhatatlanok 1.
Oldalszám: 302
Ár: 3000 Ft
Borító: 4/5

1 megjegyzés:

  1. Értem amúgy, hogy mire gondoltál mikor hasonlóságokat említettél, van benne igazság - de én azért nem panaszkodtam, mert legalább a vámpíros poént nem lőtték le megint... Na az lett volna a tényleg túl sok! Hát semmi sem lehet tökéletes xD

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.